1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Euronews gerçekleri yazarken neden özür dilemek zorunda kaldı?
Euronews gerçekleri yazarken neden özür dilemek zorunda kaldı?

Euronews gerçekleri yazarken neden özür dilemek zorunda kaldı?

Avrupa Birliği merkezli yayımcılık yapan Euronews Türkçe, Türkiye’deki Kemalizm’in baskısına boyun eğdi! “ATA’nın alkole bağlı sirozdan hayatını kaybettiğini” yazan ancak tepkiler sonrası tweetini silen Euronews bir de özür diledi.

11 Kasım 2021 Perşembe 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Basın özgürlüğünü dilinden düşürmeyen, her fırsatta bu konuda haberler hazırlayan, Türkiye'deki mevcut iktidarın basın konusunda sert tavırlar aldığını savunan Euronews, Kemalizm’in baskısını basın özgürlüğüne bir engel olarak görmedi.

Euronews Türkçe sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 82 yıl önce 10 Kasım 1938'de alkole bağlı sirozdan dolayı hayata veda etti. Peki Ata, hangi hastalıkları geçirdi" yazmıştı.

Mustafa Kemal’in alkole bağlı sirozdan öldüğü kesin deliller ve hatıratlar ile sabitken Kemalizm, bu konuda “Ata”ya laf söylenmesine kızmaya ve gerçeklerin konuşulmasına izin vermemeye devam ediyor.

Kemalistlerden gelen tepkiler sonrası özür dileyen ve tweeti yayımdan kaldıran Euronews, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamı boyunca geçirdiği hastalıkları konu alan haberimiz, 83. yıldönümünde, sosyal medyada maksadı aşan ifadeleri ile paylaşılmıştır. Söz konusu haberin, Atatürk'e saygısızlık anlamına gelebilecek biçimde paylaşılmış olmasıyla ilgili inceleme başlatılmıştır. euronews Türkçe olarak, ölümünün 83. yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. Özür dileriz." diye yazdı.

Basın özgürlüğünün Kemalizm tarafından engellenmesi, Türkiye’deki hangi basın etiğinden dem vuran haber ajansı için makbul olurmuş böylelikle görmüş olduk!

 

Euronews Türkçe'nin ilgili paylaşımları,

euronews-mustafa-kemal-2.jpg

euronews-mustafa-kemal.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum