1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ETİYOPYA

  4. Etiyopya Başbakanı İşgal Topraklarında
Etiyopya Başbakanı İşgal Topraklarında

Etiyopya Başbakanı İşgal Topraklarında

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Pazar günü iki gün sürecek resmi bir ziyaret için Siyonist İsrail’e gitti.

02 Eylül 2019 Pazartesi 09:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Pazar günü iki gün sürecek resmi bir ziyaret için İsrail’e gitti.

Ahmed’in ziyaret programı Milli internet müdürlüğü ve  Yad Vaşem Soykırım Müzesi ziyaretinin yanında İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile görüşme şeklinde belirlendi.

Görüşmelerde güvenlik, tarım, teknoloji konuları özellikle de internet konusuna özel olarak vurgu yapılmasının yanında ikili iş birliğinin güçlendirilmesi ele alınacak.

İsrail bu görüşmeden oldukça memnun. İsrail makamları tarafından yapılan açıklamada ziyaretle birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin güçleneceği ve tarım, su kaynakları, sulama, sağlık, eğitim, bilim, teknoloji gibi konularda yeni işbirliği imkanları doğacağı vurgulandı. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı bu görüşmenin Netanyahu’nun 2016 yılında Etiyopya’yı da kapsayan  “Siyasi başarıyı gösteren yeni kanıtlar” ve “Afrika’ya dönüş” olarak isimlendirdiği, Afrika ülkeleriyle ilişkilerin derinleşmesi ve dostluk bağlarının kuvvetlenmesine yönelik gerçekleştirdiği Afrika turunun bir devamı olduğuna dikkat çekti. 

Abiy’in İsrail’e yaptığı bu ziyaret, Netanyahu’nun iktidarda kalmak için zor bir mücadele ile karşı karşıya kaldığı, bu yılın başından beri gündemde olan ikinci Knesset seçimlerine üç haftadan az bir zaman kala gerçekleşecek. İsrail’de 150 bin civarında Etiyopya kökenli Yahudi bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT