1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Eskişehir'de Suriye İçin Destek Gecesi
Eskişehir'de Suriye İçin Destek Gecesi

Eskişehir'de Suriye İçin Destek Gecesi

Eskişehir'de Suriye için destek için “Kelimelerin Haykırışı” adıyla düzenlenen gece çok sayıda davetlinin katılımıyla Birlik Vakfı konferans salonunda yapıldı.

25 Şubat 2014 Salı 18:20A+A-

Eskişehir Genç Birlik üyelerinin düzenlediği “Kelimelerin Haykırışı” adlı Suriye için destek gecesi çok sayıda davetlinin katılımıyla Birlik Vakfı konferans salonunda yapıldı.

Program sırasında Suriye’ye yardım amaçlı gönüllüler tarafından açılan kermes de katılımcılar tarafından rağbet gördü. Program dünya ikincisi hafız Furkan Çınar’ın Kur’an tilaveti ile başlayıp Haykırış belgeselinin gösterimi ile devam etti. Misafirlere duygulu anlar yaşatan belgeselin ardından konuşan bir Suriyeli Türkmen Eskişehir’den Suriye’ye büyük yardımların yapıldığını belirterek yardımı dokunan herkese şükran duyduğunu belirtti.

Program Grup Yürüyüş konseriyle devam etti. Suriye'den Mısır'a, Türkiye'den Filistin'e, Afganistan'a kadar İslam coğrafyasını marşları ve ezgileriyle dolaşan Grup Yürüyüş, yeni ve eski albümlerinin yanı sıra sevilen ezgileri de seslendirdi. Misafirlere coşkulu dakikalar yaşatan Grup Yürüyüş solistlerinden Mehmet Ali Aslan Genç Birlik üyelerinin programa yoğun bir şekilde rağbet etmesinden duydukları memnuniyeti paylaştı.

Grup Yürüyüş program sonunda albümlerini imzaladı ve katılımcılarla sohbet etti.

***

3 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

"Kelimelerin Haykırışı" programından önce yine Birlik Vakfı'nda gündüz saatlerinde Hakan Albayrak bir konferans verdi. Konferansın ardından Odunpazarı Meydanında Eskişehir Kardeşlik Platformu tarafından organize edilen Suriye’ye gönderilecek yardım tırları için yapılan etkinliğe katıldı. Grup Yürüyüş'ün de katıldığı etkinlikte TIR'lar dualarla uğurlandı. Hakan Albayrak, ardından Yediler Kültür Merkezinde kitaplarını imzaladı ve okuyucularıyla sohbet etti.

Haber: Erkam Canarslan / İbrahim Dal

grup_yuruyus-20140225-01.jpg

grup_yuruyus-20140225-02.jpg

img_3442.jpg

img_3483.jpg

img_3504.jpg

img_3583.jpg

hakan-albayrak.jpg

eskisehir-kardeslik-platformu-tir02-hakan-albayrak.jpg

eskisehir-kardeslik-platformu-tir01.jpg

eskisehir-kardeslik-platformu-tir03.jpg

HABERE YORUM KAT