1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Eskişehir'de Arapça Yasağına Garip Gerekçe
Eskişehir'de Arapça Yasağına Garip Gerekçe

Eskişehir'de Arapça Yasağına Garip Gerekçe

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, iş yeri tabelalarıyla ilan ve reklamlarda Arapçayı yasakladı. Yasağa gerekçe olarak Arap ülkelerinin Barış Pınarı Harekatına karşı aleyhte tutum sergilemelerinin gösterilmesi garip.

24 Ekim 2019 Perşembe 10:19A+A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, iş yeri tabelalarıyla ilan ve reklamlarda yalnızca Türkçe kullanılmasına yönelik bir çalışma başlattı. TSK'nın sınır ötesine başlattığı harekât sonrasında, Türkiye’ye karşı çıkan ve cephe alan devletlerin çoğunluğunun Arap ülkeleri olduğunu hatırlatan belediye, özellikle Arapça tabelaların halkın tepkisini artırdığını iddia etti.

Son yıllarda özellikle Arapça tabela, ilan ve reklamların çoğalması nedeniyle belediyelere çok sayıda şikayetlerin geldiğini iddia eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak mevcut tabela-ilan-reklam yönetmeliğinde gerekli düzenlemeyi yapacağını kaydetti.

BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NDAN SONRA HASSASİYET ARTTI İDDİASI

Belediyeden yapılan açıklamada, TSK’nın sınır ötesine başlattığı harekât sonrasında, Türkiye'ye karşı çıkan ve cephe alan devletlerin çoğunluğunun Arap kökenli olduğunun altı çizilirken, bu durumun Eskişehirlilerin Arapça tabela, ilan ve reklamlara gösterdiği tepkinin daha da artmasına neden olduğu iddia edildi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATIYORMUŞ!

Odatv’nin Sözcü’ye dayandırdığı habere göre Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi yazı dili Latin harflerinden oluşan Türkçedir” ifadesinin altı çizildi.

Açıklamada, Suriye, Irak, Afganistan gibi yabancı uyruklu nüfusun giderek artması, bu kişilerce çeşitli hizmet sektörleri üzerine işyerleri açıldığını söyleyen yetkililer, Arap harfleriyle yazılmış tabela, ilan ve reklamların giderek çoğaldığını, bu durumun ise bir taraftan görüntü kirliliği yaratırken, diğer taraftan da halkın ne yazdığı konusunda hiçbir bilgisinin olmadığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum