1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi kararlarını verirken 28 Şubat’tan mı ilham alıyor!
Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi kararlarını verirken 28 Şubat’tan mı ilham alıyor!

Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi kararlarını verirken 28 Şubat’tan mı ilham alıyor!

Mahkemeye şecaat arz ederken sirkatin söylüyor!

02 Haziran 2023 Cuma 16:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı ESBAV'a bağlı Özel Çağdaş Okulları okula kayıt için gelen Hataylı T.İ. isimli öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kabul etmemesi seçim öncesinde gündem olmuştu.

Başörtülü bir öğrencinin yaşadığı ayrımcılık Türkiye’de artık yeteri kadar ilgi çekmiyor. Sol-Kemalist çevrelere ait olan okul ve işyerlerinde başörtülüler fazlasıyla ayrımcılığa maruz kalıyor!

Yaşanan süreç mağdur olan öğrencinin hukuki süreç başlatmasıyla başka bir boyuta taşınmıştı. Mahkemenin verdiği karar ise herkesi şaşkına çevirdi…

Sabah’tan Ali Oktay’ın aktardığına göre başlatılan soruşturma kapsamında, 'dini değerleri alenen aşağılama' suçundan dava açılan okul müdürü hakkında mahkemeden tartışmalı bir karar çıktı. Mahkeme kararında, "Şayet mağdur öğrenci, başörtülü olarak okula gelir ve derslere girerse 'akran zorbalığı'na maruz kalma ihtimali yüksektir" denildi.

Mahkeme, okul müdürünün, mağdurun rahat edebileceği kendisi gibi başörtüsü kullanan öğrencilerin bulunduğu bir başka özel okulda yer bulmasına yardımcı olduğunu belirterek 'suçun yasal unsurlarının oluşmadığı' gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkemenin kararına savcılığın itiraz ettiği öğrenildi. 

Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi çok yanlış bir yere takılmış. Mahkemenin beraat kararı verecek yerde Türkiye’de başörtülü bir öğrencinin başörtüsü sebebiyle niçin “akran zorbalığına” maruz kalma ihtimali olduğunu sorgulaması gerekiyor! Başörtülülere yönelik nefret dolu bakış açısını özetleyen bu karar Türkiye toplumundaki kronikleşmiş İslam düşmanlığını gözler önüne seriyor.

Mahkeme yanlış sorular peşinde koşması bir yana üstelik başörtülü öğrenciyi mağdur eden kişilerin aslında öğrenciye iyilik yaptığını düşünmüş! Aklınızı peynir ekmekle yediniz herhalde! Bu mantıkla beraat kararı vermeniz gayet doğal… İtiraz sonucu kamuoyunu rahatlatacak bir karar bekleniyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum