1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Eski YARSAV Başkanı Arslan Gözaltına Alındı
Eski YARSAV Başkanı Arslan Gözaltına Alındı

Eski YARSAV Başkanı Arslan Gözaltına Alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, aralarında eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Kaya ile eski YARSAV Başkanı Arslan'ın da bulunduğu 19 Sayıştay denetçisi gözaltına alındı.

19 Ekim 2016 Çarşamba 11:37A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Memur Suçları Soruşturma Bürosunca, Ankara merkezli 7 ilde Sayıştay denetçileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Pektaş'ın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında, aralarında eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Mehmet Oğuz Kaya ile eski YARSAV Başkanı Murat Arslan'ın da bulunduğu 26 Sayıştay Denetçisi hakkında "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla gözaltı kararı alındı.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerden Kaya ve Arslan'ın da olduğu 19'unun gözaltına alındığı, 7'sinin adreslerinde bulunamadığı belirtildi.

Kaya ile Arslan evlerinde gözaltına alındı

Sayıştay denetçiliği görevini yürütürken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Kaya ve Arslan'ın, sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın başkanlığı döneminde Genel Sekreter olan Kaya, Kılıç'ın başkanlığı devretmesinin ardından Sayıştay'da denetçi olarak görevlendirilmişti. Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan YARSAV'ın Başkanı Murat Arslan da Anayasa Mahkemesi raportörü olarak görev yaparken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın "oluru" ile 2015'te Sayıştay denetçisi yapılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT