1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eski Terörle Mücadele Sorumlusu da Teslim Oldu
Eski Terörle Mücadele Sorumlusu da Teslim Oldu

Eski Terörle Mücadele Sorumlusu da Teslim Oldu

Yasadışı dinlemelerle ilgili soruşturma kapsamında, Salı günü haklarında yakalama kararı çıkarılan isimler arasında bulunan, dönemin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı teslim oldu.

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:07A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yasadışı dinlemelerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Terörle Mücadele Şubesi sorumlusu ve dönemin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ifade vermek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

Kırcılı Emniyet önünde yaptığı açıklamada hukuksuz dinleme yapmadıklarını söyledi:

“23 yıllık görev süremde terör ve istihbarat birimlerinde çalıştım. Bu sürede PKK, KCK, Ergenekon, Hizbullah gibi önemli operasyonları yönettik. Son dönemde Emniyet istihbarata yönelik algı operasyonu yapılmaktadır. Yapılan soruşturmalarda üstlerimizin emri olmadan hiç bir işlem yapmadık. Verilen hiç bir hukuksuz dinleme yoktur. Bir dönem terör müdürlüğü yaptığım yere ifade vermek için gidiyorum."

Kırcılı dinlemelerin tamamının hâkim kararıyla yapıldığını ve pişman olmadığını söyledi:

“Hakim kararını denetlemek müfettişlerin görevi değil, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nındır. Soruşturmalar hukuksuzdur. Hukukun yerine geleceğinden kimsenin kuşkusu yoktur. Algılar geçicidir. Bugün yapılan 17 Aralıkla ortaya çıkan yolsuzluk, rüşvet ve PKK, KCK'nın olaylarının üzerini örtme girişimidir. Bunun sonucunda güvenlik zafiyeti oluşmaktadır. ‘O dönem yaptıklarınızdan pişman mısınız’ diye sorsanız, ‘hayır’ derim. Bugün olsa yine aynılarını yapardım. Biz maddi beklenti içinde olmadan millete hizmet ettik”

Çarşamba sabahı, İstihbarat Dairesi'nin eski başkan yardımcısı Mehmet Erdil de, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden beşi de adliyeye sevk edildi.

 

HABERE YORUM KAT