1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eski PKK'lı Aytekin Yılmaz HDP'yi 13'ten Vurdu
Eski PKK'lı Aytekin Yılmaz HDP'yi 13'ten Vurdu

Eski PKK'lı Aytekin Yılmaz HDP'yi 13'ten Vurdu

Bir dönem PKK'da yer alan yazar Aytekin Yılmaz yaşanan süreçle ilgili HDP'ye kimsenin yapmadığı eleştirileri getirdi.

20 Ağustos 2015 Perşembe 16:13A+A-

PKK'nın bir dönem içinde yer alan isimlerden Aytekin Yılmaz'dan sarsıcı değerlendirmeler geldi. HDP'yi eleştiren Aytekin Yılmaz 'cesaret gösterseler' bugün bunlar yaşanmazdı dedi. HDP'nin 80 milletvekili aldıktan sonra Kandil ile savaşmayı göze alamadığını belirten Yılmaz, 'çok büyük bir fırsatı tepti' dedi. 

Bir dönem PKK içinde yer alan ve 10 yıl hapis yattıktan sonra örgütten ayrılan Aytekin Yılmaz, periscope yayınında Ruşen Çakır'a konuştu. 'Yoldaşını öldürmek' isimli kitabıyla PKK camiasını sallayan Aytekin Yılmaz , HDP ve PKK için kolay kolay söylenmeyen analizler yaptı. 

Aytekin Yılmaz 80 milletvekili alan HDP'nin bunun karşılığını veremediğini ve gereken cesareti gösteremediğini söyledi. İşte Aytekin Yılmaz'ın o eleştirileri;

HDP İLK ÇAĞRIYI KANDİL'E YAPMALIYDI

 

-HDP'nin 80 milletvekili kazandığı an ilk çağrısı dağa yani Kandil'e olması gerekiyordu. Artık silaha gerek yoktur, öte tarafa çekilin demeliydi. HDP bunu yapmayarak çok büyük bir fırsat kaybetti. Eğer o gün HDP açıklamayı yapsaydı bugün bunlar olmazdı. 
HDP CESARET GÖSTEREMEDİ

-HDP'yi şunun için eleştirmemiz gerekiyor. 30 yıldır HDP olarak bir gücünüz yoktu, örgüte sözünüz geçmiyordu ama insanlar sizi yüzde 13 ile Meclise gönderdi. Bu bir şanstı gerekirse kavgayı göze alabilirlerdi. Bu cesaret niye gösterilmedi.

HDP HEYETİ ÖZELEŞTİRİ VERSİN
HÜKÜMET SAMİMİ

-İki yıl İmralıya gidip gelen HDP'nin bugünkü olup bitenlerden kapsamlı özeleştiri vermeleri lazım. Her İmralıya gidip gelmelerde 'güzel şeyler olacak, sonuna doğru geldik' gibi abartılı laflardı. İmralı masasında çok ciddi şeylerin konuşulduğunu düşünmüyorum. Hükümet bu konuda daha samimi İmralı masasında bana göre hiçbir söz vermedi. 

HÜKÜMET 3 ADIM ATTI

Devletin sözü yasa ve kanunlarıdır. Peki nasıl yasa ve kanun çıkardılar. Hükümet 3 şey yapmış. 

1-Abdullah Öcalan'ın hücresi 12 santim büyütüldü
2- 18 tane Kürt öğretmen ataması yapıldı.
3-İmralı'ya giden heyet 3'ten 4'e çıkarıldı. 

SAVAŞ BAĞIRA BAĞIRA GELİYORDU


PKK'nın stratejisini ve çözüm sürecini de analiz eden Aytekin Yılmaz bugünkü yaşanan olayların bağıra bağıra geldiğini söyledi. İşte çözüm süreci varken neden silahlar ateşlendi sorusunun yanıtı; 

-2 yıldır devam eden ateşkes sürecinin savaşa dönüşmesi bağıra bağıra geliyordu. Bunu 8 Mayıs 2013 ateşkes kararı alınmasından itibaren 15 Eylül 2013 'deki KCK açıklamalarına bakmak lazım. KCK'nın o açıklaması aslında savaşa hazırlıktı. 

BARIŞA GİDERKEN SAVAŞA ADIMLAR ATILDI

-Taraflar barış sürecine adım attılar ama aynı zamanda barışa giden adımlardan çok savaşa giden adımlar atıldı. Her iki cephede de böyleydi. Hükümet çatışmazlık başladığı anda karakol yapımlarına önem verdi. Barışa hazırlanan hükümet neden savaşa yönelik hazırlık yapsın. PKK Eylül aylarında gençleri dağlara çağırmaya başladı. Haliyle 2013 'de bağıra bağıra bu günlerin geleceği belliydi. 

ÖZERLİK İLANI ÇOK YANLIŞ

-Şu anda kontrollü bir şiddet var. Ama şehirlerdeki saldırılar çığrından çıkmış gibi... Kandil bunu örgütlüyor mu o konuda soru işaretleri var. Öz savunma öz yönetimler çok radikal şeyler. Bunun daha önce Şırnak'a faturası çok ağır oldu. 

İnternet Haber

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT