1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Eski Katalan Lider Puigdemont Almanya’da Gözaltına Alındı!
Eski Katalan Lider Puigdemont Almanya’da Gözaltına Alındı!

Eski Katalan Lider Puigdemont Almanya’da Gözaltına Alındı!

Hakkında Avrupa çapında tutuklama kararı bulunan eski Katalan lider Puigdemont Almanya’da gözaltına alındı.

25 Mart 2018 Pazar 15:07A+A-

İspanya’da yargılanmak üzere hakkında Avrupa çapında yakalama kararı çıkarılan eski Katalan lider Carles Puigdemont’un avukatı, müvekkilinin Almanya’da gözaltına alındığını açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Avukat Jaume Alonso-Cuevillas, Puigdemont’un cuma günü Finlandiya’dan ayrıldıktan sonra Danimarka üzerinden Almanya’ya giriş yaptığını söyledi.

Alonso-Cuevillas, müvekkilinin Almanya’da nerede tutulduğunu belirtmedi.

Puigdemont’un gözaltına alınacağı haberleri üzerine Belçika’ya dönmek için Finlandiya’dan ayrıldığı kaydediliyor.

İspanya’da bir hâkim, Belçika’da kendi isteğiyle sürgünde yaşayan Puigdemont hakkında “Avrupa çapında tutuklama emri” çıkartmıştı.

Puigdemont, İspanya’nın Katalonya bölgesinde tek taraflı bağımsızlık ilanıyla sonuçlanan referandumu organize ettiği gerekçesiyle devlete itaatsizlikle suçlanıyor.

Suçlu bulunması hâlinde hapis cezasıyla karşı karşıya.

İspanya Yüksek Mahkemesi cuma günü aralarından Puigdemont’un da olduğu 25 eski Katalan liderin isyan çıkarma, görevini kötüye kullanma ve devlete itaatsizlik suçlarından yargılanmaları gerektiğine hükmetmişti.

Mahkeme 5 Katalan liderin tutuklu yargılanmasına hükmetmişti. Bu kişiler arasında Katalonya’da yeni seçimlere aday olarak gösterilen Jordi Turull da var.

Puigdemont, âdil yargılanma garantisi olmadığı sürece İspanya’ya dönmeyeceğini söylemişti.

Bir ülke, Avrupa Birliği (AB) çapındaki tutuklama emrini, “eğer iade sonucu şüphelinin insani haklarının zarar göreceğinden endişe ediyorsa” uygulamayabiliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum