1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Esir Selame: Kadınların Kurtulması Bize Yeter!
Esir Selame: Kadınların Kurtulması Bize Yeter!

Esir Selame: Kadınların Kurtulması Bize Yeter!

Kassam komutanlarından esir Hasan Selame, Filistinli kadın esirlerin serbest bırakılmasını büyük bir başarı olarak değerlendirdi.

19 Ekim 2011 Çarşamba 15:03A+A-

Kendisin işgal hapishanelerinde bulunan Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları komutanlarından Hasan Selame, Filistinli kadın esirlerin serbest bırakılmasını büyük bir başarı olarak değerlendirdi.

İsrahaber’de yer alan habere göre 18.10.2011 tarihinde Askalan Hapishanesindeki hücresinde yazdığı mektupta şunları söyledi:

Filistinli esirleri özgürlüklerine kavuşturmanız iftihar etmeniz için yeterli bir sebeptir. Eğer bu uzlaşı sonucunda sadece bayan esirler özgürlüğüne kavuşsaydı bile bu yine büyük bir başarı sayılırdı. İşgal kuvvetinin mahkumların liderlerine ve müebbet yiyenlere uyguladığı kötü muamelelerine rağmen esirlerimiz özgürlüğüne kavuştu.

Ben ve özgürlüğüne kavuşamayan diğer kardeşlerim sizinle beraber olmayı ne kadar isterdik anlatamam. Ama bu Allah’ın takdiri. Sizin elinizden gelen her şeyi yaptığınızı biliyorum. Allah’ın takdirine karşı çıkamayız.

Bize verdiğiniz sözlerle yaşıyoruz. Bu bize yeter. Çünkü siz eğer söz verirseniz onu mutlaka yerine getiriyorsunuz. Tıpkı özürlüklerine kavuşan esir kardeşlerime vaat edip vadinizi yerine getirdiğiniz gibi.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Size bu zaferi bağışlayan Rabbe hamdolsun. Bize, mücahitlere, Hamas’a, İzzeddin Kassam Tugaylarına ve Filistin halkına bu büyük zaferi bağışlayan Allah’a hamdolsun. Allah’a andolsun ki bu en büyük başarı ve zaferdir.

Buradan özgürlüğüne kavuşan esir kardeşlerimi selamlıyor ve güzel bir hayat yaşamalarını diliyorum. Sevgili kardeşlerim; sizinle vedalaşmayı, alnınızdan öpüp size sarılmayı ne kadar istedim anlatamam. Ama olsun. Sizin hürriyetinize kavuşmaya gittiğinizi bilmek bizi ve diğer esir kardeşlerimizi teselli etmektedir. 

Size saadet dolu özgürce bir hayat diliyorum. İnşallah en kısa zamanda buluşacağız. Bir kez daha halkımızı, Hamas’ı, direnişi, Kassamileri bizi mutluluktan ağlatan bu büyük zaferden dolayı kutluyorum.”

***

Hasan Selame hakkında 48 defa müebbet hapis var. Siyonist işgal güçleri, Hamas Hareketi’nin tüm ısrarlarına rağmen Kassam komutanlarından esir Hasan Selame’nin esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılmasını reddetmişti. Hasan Selame’nin 16 yıldır işgal zindanlarında bulunan kardeşi Ekrem ise esir takası anlaşması gereği serbest bırakılacaklar arasında yer alıyor.

hasan-haci-hatice-selame.jpg

Selame’nin Annesi: Anlaşmayla Gurur Duyuyorum

Filistinli esirler Hasan Selame ve Ekrem Selame’nin annesi Hacı Hatice Selame, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın ve direnişin oğlu Ekrem’i kurtardığı gibi Kassam komutanı oğlu Hasan’ı da yeni bir esir takası anlaşmasıyla işgal zindanlarından kurtaracağına inandığını söyledi.

70 yaşındaki Ümmü Nebil, 15 Ekim Cumartesi günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “O kahramanları kurtaran bu anlaşma dolayısıyla Allah’a hamdolsun. Hepsini Hasan gibi kendi çocuğum kabul ediyorum ve onlar için mutluyum” dedi.

Esir takası pazarlıklarıyla elde edilen sonuçtan memnun olduğunu ifade eden Ümmü Nebil, Yahya Ayyaş’ın şehit edilmesine misilleme eylemlerinin mimarı ve 1176 yıl hapse mahkum edilen oğlu Hasan Selame’nin anlaşma kapsamında olmamasına rağmen anlaşmayla gurur duyduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT