1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Eşimin Katili Selahattin Demirtaş'tır!"
"Eşimin Katili Selahattin Demirtaş'tır!"

"Eşimin Katili Selahattin Demirtaş'tır!"

Diyarbakır’da katledilen Yeni İhya-Der’in başkanı Aytaç Baran’ın eşi Gülşen Baran telefonla katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

13 Haziran 2015 Cumartesi 12:19A+A-

Haksöz Haber

Görgü tanıklarından aldıkları bilgilere dayanarak katliamı yirmi kişinin koordine ettiğini söyleyen Gülşen Baran: “Hepsinin ellerinde keleşler varmış. Kamera kayıtları zâten polislerin ellerinde var. Polis bu kayıtları basınla paylaşmalı.” dedi.

“Benim Eşimin Katili Selahattin Demirtaş’tır!”

Bu katliamı gerçekleştirenlerin o civar halkı tarafından tanındığını dile getiren Baran eşinin katilinin HDP Eşbakanı Selahattin Demirtaş olduğunu vurguladı.

Aytaç Baran’ın çocukluğundan beri kendisini İslâm davasına adadığını ifade eden Gülşen Baran: “Eşim, herkes tarafından yardımseverliğiyle biliniyordu. Geçmişte de câmîlerde Kur’ân dersi veriyordu. Herkes onu sever, sayar, ona değer verirdi. Çok şefkatliydi.” diyerek konuşmaya devam etti.

“Şehidin Çocuklarını Birer Aytaç Birer Yasin Olarak Yetiştireceğim.”

Eşinin 6-8 Ekim Olayları’nda katledilen Yasin Börü’nün hocası olduğu bilgisini veren Baran, çocuklarını eşinin davasının yolunda insanlar olarak yetiştireceğini söyledi.

HDP, Baraj Başarısını Müslümanların Kanını Dökerek Kutladı

HDPlilerin seçim sonuçlarını müslüman Kürt halkının dökerek kutladığına dikkat çeken Baran, dökülen ilk kanın eşinin kanı olduğunu dile getirdi.

“Yasin Börü’nün ve Arkadaşlarının Fotoğraflarını Saklardı”

Eşinin sürekli şehid olma arzusu taşıdığını söyleyerek konuşmayı sürdüren Baran: “Yasin Börü ve diğer şehidlerin fotoğraflarını saklar, sürekli o fotoğraflara bakardı. ‘Onlar cennete gittiler, keşke ben de şehid olsaydım.’ derdi.” diyerek konuşmaya devam etti.

“Demirtaş’ın Annesine Benim Annem Kur’ân Dersi Vermiştir.”

“Biz Yenişehir'in Şehitlik semtinde oturuyoruz. Demirtaş’ın da ailesi bu mahallede oturuyor. Benim annem Kur’ân kursunda hocalık yapıyor. Annemin öğrencilerinden bir tanesi de Selahattin Demirtaş’ın annesidir. Annem ona da Kur’ân dersi vermiştir. Demirtaş, gidip annesine sorsun, bugüne kadar sana Kur’an dersi verenlerden ne zarar gördün, diye. Bakalım bizden iyilikten, fedakârlıktan başka bir şey görmüş mü? Annesi çok iyi biliyor.”

“Rabbim Onları Perişan Etsin!”

“Bugün karne günüydü benim çocuklarım karnelerini aldılar eve getirdiler. Aşkla şevkle koyardılar televizyonun üstüne babalarına göstermek için. Bugün karnelerini aldılar 'Anne biz karnelerimiz aldık babamıza gösteremedik. Niye babamız gelmiyor?' diyorlar. Bütün şehitlerin ve benim çocuklarımın böyle boynunu büken zalimleri rabbim kahr ü perişan etsin!”

HABERE YORUM KAT

3 Yorum