1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Esed’in Sözcüsü Kılıçdaroğlu 
Esed’in Sözcüsü Kılıçdaroğlu 

Esed’in Sözcüsü Kılıçdaroğlu 

Esed rejiminin Suriye halkına yönelik işlediği sistematik katliamı “terörle mücadele ediyor” şeklinde savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu insanlık suçuna ortaklık yapıyor. 

24 Şubat 2020 Pazartesi 11:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de rejimin zulmünü bugüne kadar kesintisiz biçimde savunarak Suriye halkının karşısında Baas rejiminin savunucusu olarak yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet gazetesinde kendisiyle yapılan röportajda, son dönemde yoğunlaşan saldırılara ve rejimin Türkiye ile savaşa girişmiş olmasına rağmen insanlık dışı tutumunu sürdürmüş. Aynı röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı terör hamiliği ile de suçlayan Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın politikaları yüzünden Türkiye'nin terör örgütlerini himaye eden bir ülke haline geldiğini iddia etmiş. 

Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen acımasız katliamları, rejimin işlediği insanlık suçlarını görmezden gelen CHP Genel Başkanı Türkiye'yi şöyle suçluyor: 

"Rejim kendi topraklarından teröristleri ayıklamak istiyor. Bütün dünya da bunların terörist olduğunu kabul ediyor. Türkiye ise Erdoğan’ın politikasıyla adeta, terör örgütlerini himaye eden bir ülke durumuna geldi. Bu güzel ülkeyi, bir terör örgütünün korucusu olma pozisyonuna getirmeyi Erdoğan nasıl hazmedebiliyor? Erdoğan, neredeyse Türkiye’yi HTŞ’nin hamisi durumuna getirdi. Dış politikada egemen güçlerin taşeronluğuna soyunursanız başınız beladan kurtulmaz. Erdoğan, bazen ABD’nin bazen Rusya’nın bölgedeki taşeronluğuna soyundu. Amerika, kendi askerinin ölmesini istemez ama bizim askerlerimiz ölüyor, şehit oluyor. Siyasi iktidarın, Suriye’deki iç savaşın başladığı tarihten günümüze, sürdürdüğü yanlış politikanın sonucu evlatlarımız şehit düşüyor. Acı olan bir başka gerçek ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İdlib’de tam olarak ne yaşanıyor, bilmiyor. Askerlerimizin dahi nasıl şehit düştüğünü Rus kaynaklarından öğreniyoruz. Oysa tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı dahi, Suriye’nin tamamından daha değerli….”

Yazık ki bu sözleri sarfeden kişi Türkiye’de insan hakları ve adalet, hukuk konularında duyarlı kimi çevreler tarafından bile makul ve mutedil siyasi bir figür olarak kabul edilebiliyor! 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum