1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Sırtlanı’ndan PYD’ye Övgüler
Esed’in Sırtlanı’ndan PYD’ye Övgüler

Esed’in Sırtlanı’ndan PYD’ye Övgüler

Mihraç Ural dün akşam telefonla bağlandığı Yol TV kanalında PYD’nin Suriye ordusuyla omuz omuza savaştığını söyledi.

29 Ocak 2016 Cuma 20:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’de yaşananları yakından izleyen herkes PYD’nin Suriye’de üstlendiği fonksiyonu başından itibaren net biçimde görmekteydi. Buna rağmen içeride-dışarıda sürdürülen yoğun propagandanın etkisiyle PYD ve silahlı kolu YPG’nin konumu ve işlevi hususunda belli miktarda bir kafa karışıklığı meydana getirildi. Öyle ki, Kobani’de ve bölgenin tamamında ABD öncülüğündeki emperyalist koalisyon güçlerinin ‘kara birlikleri’ rolünü üstlenmesine rağmen bu kapsamlı propaganda bombardımanı sebebiyle PYD’nin işbirlikçi kimliğini algılamakta zorluk çekenler de oldu. Yetmedi, PYD son dönemde Rus emperyalistlerinin taşeronluğuna da soyundu ama yine bazıları anlamamak için direndi. Nihayet Cenevre görüşmeleri bahsinde PYD’ye emperyalistlerin nasıl kol kanat germeye çalıştıkları ise tüm dünyanın gözleri önünde cereyan etti.

PYD’nin kimliği ve üstlendiği işlevin ne olduğunu net biçimde ortaya koyan açıklamalar aslında defalarca Baas rejiminin muhtelif yetkililerinin ve bizzat Beşşar Esed’in ağzından dökülmüştü. Dün akşam (28 Ocak, Perşembe) Alevi kanalı Yol Tv’de Mihraç Ural’ın sözleri ise bu gerçeği anlamak, görmek istemeyenler için bile açıkça ilan ediyordu.

Esed rejiminin ithal katillerinden Sırtlan lakaplı Mihraç Ural telefonla bağlandığı Yol TV kanalının muhabirinin PYD’nin Cenevre görüşmelerine davet edilmeyişine ilişkin sorusuna verdiği cevapta PYD’ye övgüler yağdırdı. PYD’nin Suriye ordusu ile omuz omuza Suriye’nin toprak bütünlüğü ve teröristlerden temizlenmesi için savaştığını söyleyen Mihraç Ural PYD’nin kahramanlığını yere göğe sığdıramıyordu.

Sırtlan lakaplı Esed’in katilinin ağzından dökülen övgü sözleri PYD’nin şebbihalaşmış bir örgüt olduğu gerçeğini inkara yer bırakmayacak kadar açık bir şekilde ortaya koymaktaydı.  

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum