1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Sığınma Talep Ettiğini Doğruladılar
Esedin Sığınma Talep Ettiğini Doğruladılar

Esed'in Sığınma Talep Ettiğini Doğruladılar

Suriye'de 2 yıldır halkına kan kusturan Beşşar Esed tünelde ışık görününce kaçacak ülke aramaya başladı.

26 Aralık 2012 Çarşamba 11:33A+A-

Türkiye'nin Caracas Büyükelçiliği'ne bilgi veren Venezuela Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın siyasi sığınma için Chavez'e mektup gönderdiği iddialarını doğruladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'e, ülkeden ayrılmak zorunda kalması durumunda, bu ülkeye sığınma talebini içeren bir mektup yazdığı iddiası Türkiye tarafından Venezuela makamlarına soruldu.

Türk Büyükelçiliği'ne yanıt veren Venezuela Dışişleri Bakanlığı, Esed'dan böyle bir mektubun Chavez'e gönderildiğini doğruladı.

Venezuela'daki Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı'na giderek, bu yönde bir mektup olup olmadığını ve sığınma talebi içerip içermediğini sordu.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de, Esed tarafından Devlet Başkanı Chavez'e iletilen bir mektup olduğunu doğruladı. Ancak mektubun içeriğine ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

Mikdad Gitmişti

Suriye Dışişleri Bakan yardımcısı Faysal Mikdad, Aralık ayı başında Küba, Venezuela ve Ekvador’a giderek temaslarda bulunmuştu. Mikdad'ın taşıdığı mektuplarda, Esed'ın bu ülkelerden sığınma taleplerinin yer aldığı iddia edilmiş, bu iddia Suriye yönetiminde doğrulanmamıştı.

''Şam'da Öleceğim''

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed daha önce Rus televizyonu Russia Today'e verdiği bir röportajda ise 'Şam'da öleceğini' söylemişti.(Akşam)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum