1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Esed'in hamisi Rusya: "Operasyona izin verilmemeli
Esed'in hamisi Rusya: "Operasyona izin verilmemeli

Esed'in hamisi Rusya: "Operasyona izin verilmemeli

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Esed'in Dışişleri Bakanı Mikdad'la olan görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri harekata izin verilmemeli" dedi.

24 Ağustos 2022 Çarşamba 17:12A+A-

HAKSÖZ HABER 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri harekat düzenlemesinin kabul edilemez olduğunu savundu. Lavrov, Moskova'da Esed'in Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'la birlikte düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri harekat düzenlemesine izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Lavrov, "Diplomatik kanallar üzerinden anlaşma sağlanmalı" diyerek Esed'le masaya oturulması gerektiği çağrısını yineledi.

Lavrov, Moskova'nın Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerde oynadığı arabulucu rolün sorulması üzerine, Rusya'nın Türkiye-Suriye ilişkilerinin normale dönmesi için yıllardır, Astana formatının kurulduğu andan beri çalışma yürüttüğünü iddia etti.

Her fırsatta Esed'i, Türkiye'ye tercih eden, Suriye'deki sivillerin ve muhalif güçler ile beraber Türkiye üslerinin çevresini bombalayan Rusya'nın düşmanca tavrına karşı Türkiye’nin oldukça dikkatli davranması gerektiği ifade ediliyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT