1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Barbarlığına Putin Takviyesi
Esed'in Barbarlığına Putin Takviyesi

Esed'in Barbarlığına Putin Takviyesi

4 yılı aşkın bir süredir kendi halkını katleden Esed rejiminin en büyük destekçisi Rusya Devlet Başkanı Putin artık Suriye'deki savaşta resmen yerini aldı.

30 Eylül 2015 Çarşamba 12:25A+A-

4 yıldır Suriye'de kendi halkını katleden Beşşar Esed'e destek veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'yi daha çok kan gölüne çevirecek bir talepte bulundu. Rus askerini operasyona gönderme yetkisi isteyen Putin'e parlamentodan onay geldi.

"Suriye acil askeri yardım talebinde bulundu"

Rusya parlamentosunun üst kanadı bugün askeri kuvvetlere ülke dışında operasyon yapma yetkisi verilmesini görüştü. Rusya parlamentosunun üst kanadı orduya ülke dışında operasyon yetkisi verilmesini değerlendirdi. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Vladimir Putin parlamentonun üst kanadına ordunun ülke dışında askeri operasyon yetkisi verilmesini değerlendirilmesini istedi. Parlamento, Putin'in ülke dışına asker göndermesini onayladı. Açıklamada, Suriye'nin Rusya'dan acil askeri yardım talebinde bulunduğu belirtildi.

Esed'e verdiği desteği ABD'de anlatmıştı

Suriye savaşında Beşar Esed'i destekleyen Rusya bir süredir bu ülkeye askeri yığınak yapıyor.

Putin geçtiğimiz günlerde BM Genel Kurulu'na katılmak için gittiği ABD'de bir tv kanalına röportaj vermiş ve "Rus ve eski Sovyet ülkelerinden savaşçıların ülkeye dönmesini beklemek yerine, Esed'in Suriye'de onlarla savaşmasına destek veriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak, ReutersTr

HABERE YORUM KAT