1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Askerlerinden 'Mide Bulandıran' Askeri Seremoni
Esed'in Askerlerinden 'Mide Bulandıran' Askeri Seremoni

Esed'in Askerlerinden 'Mide Bulandıran' Askeri Seremoni

Esed rejimine bağlı polis güçlerinin mezuniyet töreninde düzenlenen ve canlı hayvanların yenildiği askeri seremoni tepki çekti.

21 Aralık 2017 Perşembe 15:04A+A-

Esed rejimine bağlı polis güçlerinin mezuniyet töreninde düzenlenen ve canlı hayvanların kullanıldığı askeri seremoni tepki çekti.

Sosyal medyada yer alan görüntülere göre, Esed rejimine bağlı güçlerin mezuniyet törenine ait görüntülerde polis olduğu ifade edilen kişiler, ellerinde canlı olarak tuttukları yılan, tavşan ve tavuğun başlarını ısırarak koparttı.

Servis edilen bu görüntüler sosyal medya üzerinde oldukça fazla tepki topladı.

Askeri seremonilerde bir tür 'güç gösterisi' olarak sergilenen ve Irak ordusunca da oldukça yaygın olarak uygulanan 'canlı hayvan yeme' gösterileri sadece tavuk, yılan ve tavşandan ibaret değil.

Şii inanışına göre kutsal bir yer olarak kabul edilen Irak'ın Necef kentinde 2008 yılında düzenlenen bir askeri seremonide Bağdat hükümeti güçleri yavru köpekleri aynı yöntemi kullanarak öldürmüş ve ağızlarında parçalamışlardı.

2008 yılında Necef kentindeki seremoniden:

Bazı kaynaklar Şii inancının yaygın olduğu ülkelerde askeri güçlerin bu töreni dini bir ritüel olarak gördüğünü ifade etmekte.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum