1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Askerleri Türkiye'ye Sığındı
Esedin Askerleri Türkiyeye Sığındı

Esed'in Askerleri Türkiye'ye Sığındı

Suriyeli 1 general, 2 albay, 2 binbaşı, 1 üsteğmen 33 askerin de aralarında olduğu 199 kişi Türkiye'ye sığındı.

25 Haziran 2012 Pazartesi 12:45A+A-

Suriye ordusundan ayrılan 1 general, 2 albay, 2 binbaşı, 1 üsteğmen ile 33 asker, gece sınırı geçerek Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık, Kuşaklı ve Bükülmez köylerine ulaştı. 

DHA’nın geçtiği habere göre Suriyue’den kaçan ve aralarında 1 general ile subayların bulunduğu 199 Suriyeli, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı. Suriye ordusundan ayrılan 1 general, 2 albay, 2 binbaşı, 1 üsteğmen ile 33 asker, gece sınırı geçerek Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık, Kuşaklı ve Bükülmez köylerine ulaştı. Askerlerle birlikte Türkiye'ye geçen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 199 kişinin, sınırda işlemleri yapıldı. 

Ardından kimliği açıklanmayan general ile değer subay ve askerler, Apaydın Köyü'ndeki kampa gönderildi. Siviller ise Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki kampa götürüldü. Bu arada Türkiye'ye geçenler arasında bulunan yaralı 4 Suriyeli ise Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

TÜRKİYE'DE 33 BİN SURİYELİ VAR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'ye sığınan 33 bin 79 Suriye vatandaşına her türlü yardımı yapıyor.

Başbakanlık AFAD tarafından Suriye'den gelenler için 9 çadırkent ve 1 konteynerkentte kuruldu. 4 ilde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir Suriyeli sığınmacılara barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler veriliyor. 24-25 Haziran tarihlerinde, 322 Suriye vatandaşı Türkiye'ye giriş yaparken, 71 kişi ise kendi istekleri ile ülkelerine geri döndü. Bugüne kadar Türkiye'ye toplam 55 bin 690 Suriye vatandaşı giriş yaparken, bugüne kadar 22 bin 611 Suriye vatandaşı ülkesine döndü. Türkiye'de toplam 33 bin 79 Suriye vatandaşı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT