1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Amcaoğlu Hilal Esed Öldürüldü
Esed’in Amcaoğlu Hilal Esed Öldürüldü

Esed’in Amcaoğlu Hilal Esed Öldürüldü

Beşşar Esed’in amca oğlu olan "Milli Savunma Kuvvetleri" komutanı Hilal Esed Keseb bölgesinde yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

24 Mart 2014 Pazartesi 00:54A+A-

Lazkiye bölgesi sivil milis “Şebbiha” komutanı ve Beşşar Esed’in amca oğlu olan Hilal Esed Keseb bölgesinde yaşanan çatışmalarda öldü.

Şiddetleri çatışmaların yaşandığı Kesep bölgesinde birçok Esed askerinin etkisiz hale getirilmesine ek olarak Hilal Esed’in de öldürülmesi muhalif kanatta büyük sevinç meydana getirdi.

Bugün Türkiye Hava Kuvvetlerinde Esed uçaklarını taciz etmesi ve bir uçağının düşürülmesi Esed güçlerinin bölgedeki hava desteğini de engelledi.

İslami Cephe Enformasyon Dairesinden Hilal Esed açıklaması

Suriye’nin Kesep bölgesinde muhaliflerce öldürülen Ulusal Savunma Güçleri komutanı ve ayrıca Esed’in amcası oğlu olan Hilal El Esed hakkında muhalif kanattan açıklama yapıldı.

Suriye’de rejime karşı savaşan en büyük gruplardan olan İslami Cephe , Suriye istihbaratının Lazkiye’deki en üst yöneticisi olan Hilal Esedin öldürülme operasyonunu üstlendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada 2 grad roketinin Hilal Esed’in bulunduğu bölgeye fırlatıldığı ve bu sayede Hilal Esedin öldürüldüğü ifade edildi.

Ayrıca Nusret Cephesi ve İslami Cephe tarafından başlatılan Enfal adlı operasyonda birçok rejim askerinin öldürüldüğü ve bir çok yerin muhalif güçlerin denetimine geçtiği ve bölgede halen rejim güçleri ile şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Kaynak: islahhaber.net

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum