1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 'Esed'e Öldür Mesajı Veriyorsunuz'
'Esed'e Öldür Mesajı Veriyorsunuz'

'Esed'e Öldür Mesajı Veriyorsunuz'

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Carba, Arap Birliği'nin Suriye koltuğunu muhaliflere vermemesini eleştirdi: "Bu Esed'e 'öldür' mesajı veriyor" dedi. Carba büyükelçiliklerin de Koalisyon'a devrini istedi.

25 Mart 2014 Salı 12:46A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmet Carba, 25. Arap Birliği Zirvesi’nde uluslararası topluma eleştirilerde bulundu. Esed’in bölgesel ve uluslararası destekle yoluna devam ettiğini savundu.
“Bu durumu kime şikayet edelim?” diye soran Carba, destek istedi:
“Üç şey istiyoruz:

  1. Uluslararası camiaya baskı.
  2.  İnsani yardımı artırılmalı. Hem içerideki hem dışarıdaki Suriyelilere.
  3.  Mültecilerin durumuyla ilgilenilmesi gerekiyor.”


Suriye koltuğunun muhalif koalisyona verilmemesini de eleştiren Carba, “Koltuğun boş kalması Esed’e ‘öldür’ mesajı gönderiyor. Suriye devleti bunu böyle okuyor. Dostlarımızın bizim koltuğumuzu boş bırakmaya iten nedir?” diye sordu.
Arap ülkelerini de SMKD’ya büyükelçilikleri vermeye çağıran muhalif lider "Gerçeklik, Suriye büyükelçiliklerinin Koalisyon'a devredilmesini gerektiriyor" dedi. Silahlı muhalefetin sahada kuşatma altında olduğunu vurgulayan Carba şunları söyledi: 

“ Dera, Kesep, Humus ve Halept'eki kardeşleriniz kuşatma altında kahramanlık destanı yazıyor. Esed, Hizbullah ve Irak Şam İslam Devleti ile çatışıyorlar. SMDK, Suriye’nin bütünlüğüne bağlıdır. SMDK Suriye reiminin elinin altında yaşayan halka saygılıdır. Sizden kesintisiz ve siyasi konjonktüre bağlı olamayan yardım istiyoruz. Suriyelilerin azmi kırılacak zannedildi. Ama bugün Lazkiye’de yaşananlar böyle olmadığını gösteriyor. Zafer sizin yardımlarınızla çok yakındır."

(Al Jazeera) 

HABERE YORUM KAT