1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’e Karşı Cihadda Türkiye’den Bir Şehid Daha
Esed’e Karşı Cihadda Türkiye’den Bir Şehid Daha

Esed’e Karşı Cihadda Türkiye’den Bir Şehid Daha

Esed rejiminin ağır yenilgiler aldığı savaşlardan biri olan Cisr Şuğur’da Nusret Cephesi mücahidlerinden Türkiyeli Yunus da şehid düştü.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 12:39A+A-

Esad önce İdlib’i kaybetti, şimdi de İdlib’in güney kırsalındaki üsleri birer birer düşüyor. Düşmanın ağır yenilgiler aldığı bu savaşlardan biri olan Cisr Şuğur’da Nusret Cephesi mücahidlerinden Türkiyeli Yunus da şehid düştü. Cisr eş-Şuğur hastanesi savaşında çoğu subay tam 208 rejim askeri öldü.

Aslen Muşlu olan Yunus (Ersin) kardeşimiz Bursa’da ikamet ediyordu. Meslek olarak dondurma ustasıydı. Çokça Kur’an okurdu. Sabah-akşam zikirlerini ihmal etmezdi. Sürekli kardeşlerine nasihat ederdi. Elinden geldiğince taktik eğitimi verirdi. Ameliyelerde sürekli önden giden cesur bir kardeşti.

28 yaşındaki Yunus kardeşimiz hizmet ehliydi, mutfaktan çıkmazdı. “Şehidler mutfaktan çıkar” diyordu. Bulaşıklara dokundurmaz, hep kendi yıkardı.

Para biriktirip evlenmek için İstanbul’a geldi. Kendisine cihadda ihtiyaç olduğunu öğrendiği için 3 gün durup geri Suriye’ye döndü.

Esad’a büyük darbenin vurulduğu Cisr Şuğur hastanesi ameliyesine Nusret Cephesi saflarında katıldı. Esad subaylarına karşı kahramanca çarpışan Yunus kardeşimiz, Allah’tan bir ikram olarak şehadete kavuştu.

Tevvame’de ABD’nin hava saldırısı sonucu şehid düşen Türkiyeli mücahid Sinan ile çok yakın arkadaşıydı. Sinan’a “Benden önce şehid olursan seni öldürürüm” diye espri yapardı. Rabbim ikisine de aynı gün şehadeti (inşallah) nasip etti.

Allah ondan razı olsun…

211.jpg

245-001.jpg

Ümmet-i İslam

HABERE YORUM KAT

18 Yorum