1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Zırhlılarıyla Esed'e Gözdağı Verildi (Video)
Esed Zırhlılarıyla Esed'e Gözdağı Verildi (Video)

Esed Zırhlılarıyla Esed'e Gözdağı Verildi (Video)

Suriye'nin etkili müccahid gruplarından Ahraru'ş-Şam, Humus kentinde rejimden ele geçirdiği tank, zırhlı araç ve ağır silahlarla askerî geçit töreni yaparak Esed ordusu ve Şii militanlara gözdağı verdi.

26 Temmuz 2015 Pazar 23:23A+A-

Suriye'de İran ve işbirlikçilerinin desteklediği Esed ordusuna yönelik düzenlediği etkin operasyonlarıyla bilinen Ahraru’ş-Şam, Humus kentinde kendisine bağlı Rastan ve Telbise'de kurulu Tevhid Ordusu olarak askerî geçit düzenledi

Esed ordusundan ele geçirdiği tank, zırhlı araç ve ağır silahlarla askerî geçit töreni yapan Ahraru’ş-Şam âdeta Esed ve Şii militanlara zırhlılarıyla meydan okudu.

Ahraru’ş-Şam İslâmî Hareketi

Suriye İslâm Cephesi olarak da bilinen Ahraru’ş-Şam İslâmî Hareketi 21 Aralık 2012 tarihinde 11 Tugayın birleşmesi ile kurulmuş bir cephedir.

Cephedeki en önemli 4 tugay (Ahraru’ş-Şam Tugayları, el-Fecru’l İslâmîyye Hareketi, et-Taliatu’l İslâmîyye Cemaati ve el-İmanu’l Mukatile Tugayları) Şubat 2013′te birleşerek “Ahraru’ş-Şam İslâmî Hareketi” ismini aldı.

Suriye İslâm Cephesi, sadece askerî alanda faaliyet göstermiyor. Aynı zamanda dâvet, yardım ve basın alanlarında da çalışmalar yapıyor.

Menhec olarak ise; İslâm’ın bu cephede din, akide, yol ve davranış olarak temsil olunduğu, itikadında aşırıya kaçmadan ve gevşeklik göstermeden salih selefin anlayışına uygun Ehl-i Sünnet ve’l Cemmat’in menheci olduğunu kabul ediyor.

Eğitim Çalışmaları Destekleniyor

Ahraru’ş-Şam İslâmî Hareketi Halep’teki okulları ziyaret ederek dâvet çalışmaları, kültürel çalışmalar, konferanslar, müsabakalar gerçekleştiriyor ve öğrencilere mükâfatlar veriyor.

Suriye’de Zalim Hafız Esed ve Zalim Oğlu Zalim Beşşar Esed’in kapattığı birçok eğitim merkezi veya medreseler rejimin gücünü kaybettiği şehirlerde yeniden mücahidler tarafından açılıyor.

Şam Kırsalı’ndaki Madaya bölgesinde eğitim gören öğrenciler için sınav ve bilgi yarışmaları yapılıyor. Başarılı öğrencilere hediyeler dağıtılıyor.

Ahraru’ş-Şam hareketine bağlı Hamza bin Abdulmuttalib tugayı Kur’ân ezberleme kurslarına katılan çocuklara ödüller veriyor.

İdlib’de Gerçekleştirilen Bombalı Saldırı

İdlib'in Ram Hamdan köyünde düzenlenen bombalı saldırıda, aralarında Ahraru'ş-Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud Ebu Abdullah el-Hamavi ve bazı saha komutanlarının da bulunduğu 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Suriye'nin en büyük direnişçi gruplarından Ahraru’ş-Şam'ın liderlerinin tümü, İdlib kırsalında özel karargâhta düzenledikleri toplantı sırasında meydana gelen saldırı sonucu yaşamlarını yitirmişlerdi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra Ahraru’ş-Şam Hereketi yeni liderleri olarak Ebu Cabir künyesini kullanan Şeyh Haşim eş-Şeyh'in seçildiğini duyurdu.

Ahraru’ş-Şam Hereketi’nin Yeni Lideri Kimdir?

Haşim eş-Şeyh 1968'de Maskana/Halep'te doğdu.

Halep Üniversitesi Mekanik Mühendisliği'nden mezun oldu. Savunma sanayinde mühendis olarak çalıştı.

Dinî düşünceleri nedeniyle çeşitli zamanlarda tutuklandı. Son olarak 2005 yılında tutuklandı ve Şam'daki Sidnaya Askerî Hapishanesi’ne gönderildi. 25 Eylül 2011 günü serbest bırakıldı.

Savaşın başlamasının ardından Halep'te Esed Rejimi'ne karşı savaşan mücahidlere katıldı. İlk başlarda el-Fecru’l-İslâmî Hareketi saflarında savaşmaya başladı ve kendi bölgesinin emiri oldu.

Daha sonra Aharuru’ş-Şam Hareketi Şura Heyeti'ne seçildi. Aynı zamanda Halep'in batı bölgesinin emiri oldu.

Bir önceki lider Mücahid Hasan Abbud'un şehid edilmesinin ardından Aharuru’ş-Şam İslâmî Hareketi’nin lideri olarak seçildi.

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT