1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve Destekçilerine Karşı Harekete Geçen Direnişçiler Hama’da İlerliyor
Esed ve Destekçilerine Karşı Harekete Geçen Direnişçiler Hama’da İlerliyor

Esed ve Destekçilerine Karşı Harekete Geçen Direnişçiler Hama’da İlerliyor

Muhalifler Hama’da ilerlemeye başladı. Hama’nın doğusunda Esed milisleri ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı haberi geldi.

11 Ocak 2018 Perşembe 17:57A+A-

Bugün sabah saatlerinde taarruza geçen Muhalif ittifakı Atşan köyü ve Helil mezrasını ele geçirdi.

Muhaliflerin koalisyonunun içerisinde HTŞ, Ahrar ve Nureddin Zengi birlikleri de bulunuyor.

Ahrar-u Şam operasyon öncesine ait fotoğrafları resmi hesabından yayınladı.

Ahrar-ı Şam Operasyon Hazırlığını Haber Vermişti

Ahraruş Şam Genel Sözcülüğünce gece yarısı yapılan açıklamada İdlib Vilayetinde ve Hama kırsallarında Rejime yönelik karşı taarruzun başlatılması için sürdürülen hazırlıkların tamamlandığı ifade edilmişti.

Açıklamada başlatılacak karşı-taarruzun henüz halka ulaştırılamamış olmasına karşın özgürleştirilen bölgelerde kaybedilen yerlerin geri alınmasını hedeflediği kaydedildi.

Ahraruş Şam Sözcülüğü, Hareketin savaş hatlarını terk etmediğini sınırlı kapasitesine rağmen İdlib ve Hama’da savaşçı bulundurduğunu vurgulamıştı. Ayrıca Fida Medya Ahraruş Şam Medya Sorumlusu İmran Muhammed’le özel bir röportaj gerçekleştirmişti.

Fetih Medya’nın aktardığına göre Ahrar Sözcüsü İmran, şu anda İdlib’in doğusunda herhangi bir noktayı tutmadıklarını ve Alğrağan bölgesinde Türkistan İslam Partisi ile güç birliği yaptıklarını bildirdi. İmran Muhammed, sözlerini ‘Rejime yönelik karşı-taarruzun kaçınılmaz ve yakın olduğu’ ve ‘İran’ın planlarının geri püskürtüleceğini’ söyleyerek bitirdi.

Ahraruş Şam Sözcülüğünce yapılan açıklamada ülkeler arasında yapılan anlaşmaların Hareketi ilgilendirmediği ve özgürleştirilmiş bölgelerin bir tek karışından bile vazgeçmeyecekleri belirtildi.

Açıklamada Muhalif gruplara, önde gelen liderlere ve kabilelere seslenilerek sorumluluk alma çağrısı yapıldı.

İdlib'in Camilerinde Okunan Salalarla Mücahitlere Destek Veriliyor:

HABERE YORUM KAT

4 Yorum