1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve ABD Dün Suriye’de 123 Kişiyi Katletti
Esed ve ABD Dün Suriye’de 123 Kişiyi Katletti

Esed ve ABD Dün Suriye’de 123 Kişiyi Katletti

Suriye’de Beşşar Esed güçlerinin aralıksız devam eden saldırılarına ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırıları da eklendi. Dün aralarında kadın ve çocukların da olduğu 123 Suriyeli katledildi.

24 Eylül 2014 Çarşamba 12:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar Esed’e bağlı rejim güçlerinin ve çetelerin muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere yönelik hava destekli saldırıları devam ederken ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de IŞİD bahanesiyle birçok direniş grubunun mevzilerini ve sivillerin bulunduğu bölgeleri bombala maya başladı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri dün toplamda Esed ve ABD güçlerinin saldırılarında 123 Suriyelinin katledildiğini duyurdu. Ölenler arasında 8 kadın ve 7 çocuk bullunuyor. Ayrıca 2 kişinin Esed işkencesiyle katledildiği tespit edildi.

LCC’nin verilerine göre Halep’te 57 kişi şehit edildi. Bunların 50’si El-Muhendisin’deki ABD saldırısı sonucu şehit düşen Nusra Cephesi mensubu… Yine ABD bombardımanında 29 kişi İdlib’de şehit edildi. Bunların 10’u sivil ve 11’i Nusra mensubu… Esed güçlerinin saldırılarında 22 kişi Şam kırsalında, 7 kişi Humus’ta, 4 kişi Deyruz-Zor’da, 3 kişi Dera’da ve 1 kişi Hama’da şehit edildi.

ABD bombardımanının sonucu:

raqqa-rakka-usa-abd-vurdu.jpg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum