1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Suriye’deki 988 Filistinliyi Nasıl Katletti?
Esed, Suriye’deki 988 Filistinliyi Nasıl Katletti?

Esed, Suriye’deki 988 Filistinliyi Nasıl Katletti?

Esed ordusunun kuşatma altında tuttuğu ve bu nedenle açlıktan ölümlerin yaşandığı Yermuk Mülteci Kampında 988 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

25 Kasım 2014 Salı 12:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu’na bağlı gözetleme, belgeleme ve kayıt altına alma birimi Lübnan’da yayınladığı raporda, olayların başladığı günden şimdiye kadar yoğun baskı, ambargo ve saldırılar altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda 988 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

150’si Açlıktan; 96’sı İşkenceyle…

Şehit olan insanların hangi şartlarda hayatını kaybettiklerini de ayrıntılarıyla veren Çalışma Grubu, bunlardan 399 kişinin saldırı ve bombardıman sonucu, 157 kişinin kuşatma ve ilaçsızlıktan, 150 kişinin doğrudan silahla, 130 kişinin rejime bağlı keskin nişancıların ateşiyle ve 96 kişinin de rejim zindanlarında işkenceyle şehit olduklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezinde yayınlanan habere göre raporun devamında 15 kişinin Yermuk Mülteci Kampı'nda açıktan idam edildikleri, 11 kişinin kaçırılıp öldürüldükleri, 9 kişinin ise bilinmeyen nedenlerden dolayı öldükleri kaydedildi.

Bunların yanında 9 kişinin suikastla, 2 kişinin yıkılan binaların enkazı altında, bir mültecinin gıda yardımı alırken çıkan izdihamda ve bir kişinin de rejim yanlısı bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

Aylardır rejim güçlerinin kuşatması altında olan Yermuk Mületci Kampı'nda binlerce Filistinli mülteci tam bir insanlık dramı yaşıyor. Başka ülkelere gitme şansları olmayan bu insanlar elektrikten yoksun oldukları gibi, ilaç, ekmek ve su gibi temel ihtiyaçlardan da mahrumlar.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum