1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Suriye'de Kan Dökmeye Devam Ediyor: 51 Ölü
Esed Suriye'de Kan Dökmeye Devam Ediyor: 51 Ölü

Esed Suriye'de Kan Dökmeye Devam Ediyor: 51 Ölü

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 51 hayatını kaybetti.

02 Kasım 2013 Cumartesi 14:06A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 11, Dera'da 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Hama'da 8, Humus'ta 5, Deyru'z Zor'da 4, Rakka'da 2, İdlib ve Kuneytra'da birer olmak üzere 51 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

 Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise ülkenin kuzeyindeki Rakka kentinin Tel Abyad ilçesi çevresindeki köylerde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçlerle PYD milisleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildirildi.

ÖSO'nun Tel Abyad bölgesinde PYD güçlerinin bulunduğu yerleri yerli yapım füzelerle vurduğu işaret edilen açıklamada, ÖSO'nun Dera kentine bağlı Ataman beldesine askeri operasyon düzenleyen Esed güçleri komutanlardan Yüzbaşı Abas'ı öldürdüğü kaydedildi.

ÖSO birliklerinin başkent Şam'ın Sebine bölgesinde Esed güçlerine yardım eden Şii Ebu Fadıl Abas Tugayına mensup çok sayıda militanı öldürdüğü ve 5 kişiyi de esir aldığı aktarılan açıklamada, başkent Şam'ın Duma, Yermuk, Beyt Sehim, Kabun, Cobar, Dareya ve Zemelka bölgerinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ve söz konusu bölgelerde çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü vurgulandı.

Halep'in tarihi çarşılarının bulunduğu bölgelerde direnişçilerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve direnişçilerin Esed güçlerine büyük zayiat verdiğine değinilen açıklamada, başta Dera kentinde olmak üzere rejim güçlerinin birçok kente hava ve karadan operasyon düzenlediği belirtildi.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT