1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Suriye'de Can Almaya Devam Ediyor
Esed Suriye'de Can Almaya Devam Ediyor

Esed Suriye'de Can Almaya Devam Ediyor

Esed güçlerinin çeşitli kentlere düzenlediği saldırılarda 1'i kadın 3'ü çocuk olmak üzere 38 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

14 Kasım 2013 Perşembe 08:05A+A-

Esed güçlerinin havadan ve karadan ağır silahlarla çeşitli kentlere düzenlediği saldırılarda 1'i kadın 3'ü çocuk olmak üzere 38 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin düzenlediği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 14, Dera'da 9, Haseke'de 5, Humus'ta 4, Halep'te 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Hama'da 1 olmak üzere toplam 38 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Halep'te 80. Tugay çevresinde Hizbullah ve Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı desteğindeki rejim güçlerinin bulunduğu binalara düzenlediği saldırılarda çok sayıda militan ve askeri etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

Silahlı muhaliflerin kentin Nakirin bölgesinde aralarında İran ve Hizbullah milislerinin de bulunduğu 11 Esed askerini esir aldığı ve bölgede çıkan çatışmalarda da çok sayıda askerin etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, ÖSO'nun Halep Uluslararası Havaalanı ile Neyrib askeri üssüne yerli yapımı Grad füzeleriyle gerçekleştiği saldırılarda bir füzenin mühimmat deposuna isabet etmesi sonucunda havaalanında büyük bir patlama meydana geldiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Esed güçlerinin başkent Şam'ın güney bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle halkın gruplar halinde Filistinli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk kampına doğru göç etmeye başladığı belirtildi.

Esed güçlerinin Berze, Dareyya, Duma, Tadamun, Haresta ve Cobar bölgesine roket ve havan toplarıyla saldırdığı da kaydedildi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT