1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Saldırıyor; Türkmenler Borç Mermi İle Direniyor!
Esed Saldırıyor; Türkmenler Borç Mermi İle Direniyor!

Esed Saldırıyor; Türkmenler Borç Mermi İle Direniyor!

Şam rejimi, Durin bölgesinden Murtlu tepesini alarak Acısu vadisi üzerinden Bayırbucak bölgesine saldırmaya başladı.

10 Mart 2015 Salı 14:34A+A-

Esed rejiminin Iraklı ve İranlı milislerle Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik başlattığı askeri harekat 11. gününde. 3 bin askerle Türkmen Dağı’na saldıran ordu, ağır top ve tank atışlarının yanı sıra helikopter ve uçaklarla da Türkmen mevzilerini bombalıyor.

BORÇ MERMİ İSTEDİLER

Şam rejimi, Durin bölgesinden Murtlu tepesini alarak Acısu vadisi üzerinden Bayırbucak bölgesine saldırmaya başladı. Suriyeli askerler ile İranlı ve Iraklı milislerin Türkiye sınırına 70 metre yakına mevzi kazdığı ve bölgeye tank birlikleri yöneltildiği gelen haberler arasında. Türkmen Dağı bölgesinde savaşan Sultan Abdulhamid Tugayı’nın Komutanı Ömer Abdullah, cephanenin tükendiğini belirtirken, Türkmen milislerin diğer muhalif gruplardan borç mermi almaya başladığı kaydedildi.

TÜRKMEN LİDERDEN YARDIM ÇAĞRISI

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, "Rejim güçleri Türkmen Dağı'na saldırıyor. Yardım gelmezse, elde kalan Suriye'deki tek Türkmen yerleşim bölgesi olan köylerimizi kaybedeceğiz" dedi.

Vezir, yaptığı açıklamada, Esed'in Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad ve Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ne yönelik saldırılarını arttırdığını söyledi.

Hava destekli saldırıların bölgeye ciddi zararlar verdiğini belirten Vezir, Esed'in hem Cebel Ekrad'dan hem de rejim güçleri sınırında bulunan Türkmen Dağı'na karadan girmeye çalıştığını kaydetti.

HALK KAÇIYOR

Alınan bilgiye göre, rejime bağlı birliklerin Lazkiye'nin Cebel Ekrad Bölgesi'ne yönelik saldırıları sonrası yüzlerce Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, Yayladağı ilçesi sınır mahallerinden Güveççi karşısındaki İdlib'in Harabjoz köyü yakınlarına gelerek buraya yerleşti.

''TOPRAK KAYBETMEDİK''

Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen Dağı'nın, Suriye'de Türkmen kontrolündeki tek yer olduğunu savunan Molla, "Burası, bölge için stratejik öneme sahip. Türkmenler, son günlerde artan ağır saldırılara rağmen bölgesini korumaya devam etmektedir. İmkanlar her ne kadar kısıtlı olsa da topraklarımızı savunmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT