1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi ve Rusya Humus'a Saldırı Başlattı
Esed Rejimi ve Rusya Humus'a Saldırı Başlattı

Esed Rejimi ve Rusya Humus'a Saldırı Başlattı

Esed rejimi, Şam ve Halep arasındaki en büyük yerleşim yeri olan Humus kentinin kuzeyinde, direniş güçlerinin bulunduğu bölgelere kapsamlı bir saldırı başlattı. Saldırıya Rus savaş uçaklarının da hava desteği verdiği belirtiliyor.

15 Ekim 2015 Perşembe 17:26A+A-

Suriye devlet televizyonu, günün ilk saatlerinde başlatılan saldırıda önce topçu birlikleriyle hava kuvvetlerinin Humus'un kuzeyini hedef aldıklarını, ardından da kara birliklerin bölgeye ilerleyişinin başladığını aktardı.

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise çatışmaların Humus'un yaklaşık 5 kilometre kuzeyindeki Teir Malla ve Talbiseh kasabalarında yoğunlaştığını bildirdi.

Hedefler Hama, İdlib ve Halep

Direniş gruplardan bir mücahid İngiliz Reuters haber ajansına, "Humus çevresinde çok şiddetli hava saldırıları var. Çok sayıda sivil öldü. Yoğun baskı kurup bölgeyi hızla ele geçirmeye çalışıyorlar" dedi.

Kara harekatında rejim güçlerini İran Devrim Muhafızları'nın yönlendirdiği Lübnan Hizbullahı militanları da destek veriyor. Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin de harekatı yönetenler arasında olduğu ifade ediliyor.

Humus'un kuzeyindeki harekatı direnişçilerin eline geçen Hama ve İdlib'in geri alınmasının ilk aşaması olarak planlandığı da belirtiliyor.

Reuters'a bilgi veren bir Suriye yetkilisi, İran destekli rejim güçlerinin asıl hedefinin Halep olduğunu söyledi.

Kavşak noktası Humus

Başkent Şam ve Halep arasında bulunan Humus kenti, Suriye'nin batısında Beşar Esed'in etkili olduğu alanları da birbirine bağlıyor. Ancak yaz aylarında başta Nusra Cephesi öncülüğündeki Fetih Ordusu'nun ilerleyişi nedeniyle rejim bölgede bazı yerleşim yerlerinden geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT