1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi "İç Çatışma"yı Fırsat Gördü
Esed Rejimi "İç Çatışma"yı Fırsat Gördü

Esed Rejimi "İç Çatışma"yı Fırsat Gördü

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Suriye’de savaşan grupların kavgasında korkulan oluyor. Esed rejimi kavgayı fırsat bilerek 4 köyü geri aldı.

09 Ocak 2014 Perşembe 17:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Halep başta olmak üzere birçok cephede saldırıya geçen Esed güçleri bazı bölgelerde ilerleme kaydediyor.

Yılmaz Bilgen'in Islahhaber.net'te yaptığı habere göre Halep civarında var olan güçlerine destek amacıyla asker sevkiyatı yaptığı gözlenen rejim kanadının Gueyriz Mataar ve Hanasır civarında son iki gündür 4 önemli köy (Cübbül Ali, Hüneysa, El Gileya, Hoyse) Esed güçlerinin eline geçti.

Suriye’den gelen haberler yaşanan iç çatışmayı fırsata dönüştürmek isteyen rejim güçlerinin daha büyük çapta saldırılara hazırlandığı yönünde.

İnzarad'a Hava Saldırısı

Bugün akşam saatlerinde vurulan Halep’in İnzarad bölgesinde ilk belirlemelere göre 5 sivil hayatını kaybetti. Çoğu ağır onlarca yaralının bulunduğu bölgede birçok araç da hava saldırısında atılan bombalara hedef oldu.

Ayrıca İnzarad bölgesinde de ısıya duyarlı bombalarla birçok sivilin hayatını kaybettiği gelen bilgiler arasında.

Hama’da Patlama

Hama’da meydana gelen bir patlamada ise 18 kişinin öldüğü bildirildi. Rejim güçlerinin kontrol ettiği ifade edilen El-Kafat’ta patlamanın araca yerleştirilen bombanın patlaması ile meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölenlerin çoğunun rejim güçleri mensubu olduğu öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT