1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Humus’taki Kuşatma Alanlarına Saldırıyor!
Esed Rejimi Humus’taki Kuşatma Alanlarına Saldırıyor!

Esed Rejimi Humus’taki Kuşatma Alanlarına Saldırıyor!

Esed ve işbirlikçileri, Doğu Guta’dan sonra Humus’ta abluka altında tuttukları bölgeleri ele geçirmek için operasyon başlattı. Operasyonda şu ana kadar 6 nokta ele geçirildi.

17 Nisan 2018 Salı 12:53A+A-

Beşşar Esed rejimi ve işbirlikçileri, Şam’da Doğu Guta’nın kontrolünü sağladıktan sonra, ülkenin orta kesimindeki Humus ilinde kuşatma altında tuttuğu alanlara yöneldi.

Humus’taki AA muhabirlerinden edinen bilgiye göre, rejim güçleri son 3 günde Vadi el Hubbiye, Vadi el Kurbat, Ardul Casiye, Ard Kabir eş Şeyha, Zahrat Cebabi ve Zahrat Cesiye köylerini ele geçirdi.

Rejim güçleri kara operasyonuyla eş zamanlı olarak Humus ilinin kuzey kırsalındaki Telbise ve Rastan ilçeleri ile Malluk kampı, Deyr Ful, Müşrefiye, Zarafani, Tirmala gibi sivil yerleşimlere yoğun uçak, top ve roket saldırıları düzenledi.

Yerel kaynaklar, rejimin öncelikli hedefinin Halep’i Humus’un kuzeyine bağlayan Salamiye yolunun güvenliğini sağlamak olduğunu ifade ediyor.

Rejim ve işbirlikçileri böylece söz konusu yol üzerinden yığınak yaparak direnişçilerin kontrolündeki 592 kilometrekarelik alanı ele geçirmek için geniş bir operasyon başlatmayı amaçlıyor.

Humus’un kuzeyinde 200-250 bin kişi, 5 yıldır abluka altında tutuluyor.

Rejim, Şam’daki Doğu Guta bölgesini 5 yıllık sıkı kuşatma ve yoğun saldırıların ardından geçen hafta ele geçirmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT