1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Filistinli Bir Kadını İşkenceyle Katletti!
Esed Rejimi Filistinli Bir Kadını İşkenceyle Katletti!

Esed Rejimi Filistinli Bir Kadını İşkenceyle Katletti!

Siyonist askerlerin Kudüs’te Aksa’yı savunan hanımları coplaması karşısında Ümmeti birliğe ve ayağa kalkmaya çağıranlar Suriye’deki vahşete daha ne kadar gözlerini kapatacaklar?

11 Kasım 2014 Salı 15:42A+A-

HASAN SOYLU / HAKSÖZ-HABER

Filistin İnsan Hakları Komitesi Suriye zindanlarında Samira Sahli adlı Filistinli bir kadının işkenceyle katledildiğini duyurdu.

Bu yılın Haziran ayında tutuklandığı sırada Samira Sahli bir yardım organizasyonunda çalışmaktaydı. 53 yaşındaki 4 çocuk annesi kadının genç bir kardeşi bundan 4 ay önce bir sniper kurşunuyla katledilmişti.

Zaman el-Vasl’a konuşan Ala’a Abud adlı aktivist “Yermük kampından göç ettirilen Filistinlilerin yerleşim ve bakım sorunlarını çözmek için uğraşan es-Sahli, Suriye zindanlarında işkenceyle öldürülen ilk kadın Filistinli oldu.” dedi.

Abud es-Sahli’nin yemek temini gibi diğer uğraşların yanında bir hemşire olduğundan yaralıların tedavisi ile de meşgul olduğunu söyledi.

Aktivistler es-Sahli’inin BM Filistinlilere Yardım Komitesi UNRWA’dan yardım temini için seyahat ettiği sırada hava kuvvetleri istihbaratınca tutuklandığını, oysa rejimin BM’den yardım temini ve dağıtımı sırasında hiç kimsenin tutuklanmayacağı garantisi verdiğini ifade ettiler.

Suriye’deki Filistinliler Çalışma Grubunun bildirdiğine göre Samira Sahli’nin ölümüyle Suriye’de rejimin zindanlarında işkenceyle katledilen Filistinlilerin sayısı 272 oldu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum