1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed rejimi depremzedeleri vurdu!
Esed rejimi depremzedeleri vurdu!

Esed rejimi depremzedeleri vurdu!

Esed rejimi depremin harap ettiği kırsal yerleşimleri vuruyor!

09 Şubat 2023 Perşembe 18:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye kadar Suriye’yi de vurdu. Hama, Halep ve İdlib’teki yıkımlarda 4 bine yakın insan hayatını kaybetti.

BM’nin afet bölgelerine yardım götürmesine de müsaade etmeyen rejim bir de Halep ve Hama kırsalını topçu ateşiyle vurdu. Hama kırsalındaki Duveyr el Ekrad ve Sirmaniye yerleşimleri ve Halep kırsalındaki Marea yerleşimi kara bombardımanlarıyla hedef alındı.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim oldukça ağır şartlar altında yaşayan ve deprem sebebiyle sorunları iki katına çıkan insanlara saldırıyor! Esed katilinin vahşetini bundan daha iyi özetleyecek bir cümle yoktur…

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Marea'ya yapılan saldırıyı "tamamen kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Sky News’in aktardığına göre Cleverly şunları dile getiriyor: "Ne yazık ki bu, Esed rejiminin alışkanlık haline getirdiği bir davranış biçimi. Biz de bu sebeple uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışarak bu tür davranışların tekrar meydana gelmesini önlemek için yaptırım uyguluyoruz ve rejimi kınıyoruz."

Göçük altındaki insanları kurtarmak için çalışma yürütmesi gereken muhalif gruplar rejimin saldırıları ile uğraşmak zorunda. Suriye’deki durumun vahameti karşısında dünyanın daha fazla sesini çıkartması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum