1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Esed Rejimi Ciddi Olmadığını Gösterdi"
"Esed Rejimi Ciddi Olmadığını Gösterdi"

"Esed Rejimi Ciddi Olmadığını Gösterdi"

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşu’l-İslâm'ın lideri ve başmüzakereci Alluş, Dışişleri Bakanı Muallim'in açıklamalarının, Esed rejiminin, siyasî eylem sürecindeki ciddiyetsizliğine işaret ettiğini belirtti.

13 Mart 2016 Pazar 10:31A+A-

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşu’l-İslâm'ın (İslam Ordusu) lideri ve başmüzakereci Muhammed Alluş, Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim'in açıklamalarının, Esed rejiminin, siyasî eylem sürecindeki ciddiyetsizliğine işaret ettiğini belirtti.

Suriye müzakerelerine katılmak için Cenevre'ye gelen Alluş, düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerde, siyasî geçiş sürecinin sağlanması ve yönetimin Suriye halkına iade edilmesi için yapılacağını söylerek, “Müzakereler, Suriye'de gerçek siyasî geçiş sürecini başarmayı hedefliyor. Bu da yürütme yetkilerinin tümünü haiz geçici bir yönetim organıyla, 2012 Cenevre anlaşması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) aldığı 2254 sayılı karar doğrultusunda olacak.” dedi.

Alluş, Dışişleri Bakanı Muallim'in müzakerelerin başkanlık seçimini değil, hükûmet ve anayasa değişimini kapsayacağına ilişkin açıklaması hakkında ise “Dışişleri Bakanı Muallim'in açıklamaları, rejimin siyasî süreçte ciddi olmadığını gösterir, bunlar akrobatik açıklamalar.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Muallim, Cenevre görüşmelerinde, başkanlık seçimi konusunun ele alınmayacağını açıklayarak, görüşmelerde işlenecek geçiş sürecinin, hükûmet ve anayasanın değiştirilmesini kapsayacağını duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT