1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, PYD'yi Vurmaya Devam Edecekmiş
Esed, PYD'yi Vurmaya Devam Edecekmiş

Esed, PYD'yi Vurmaya Devam Edecekmiş

Suriye’de rejimin PYD'yi vurmasından sonra ABD uçakları Haseke semalarında denetim uçuşları yapıyor. Rejim ise bildiri yayımlayarak PYD’yi vurmaya devam edeceklerini duyurdu. Rejim uçakları dün gece boyunca Haseke üzerinde uçuş yaptı.

21 Ağustos 2016 Pazar 06:43A+A-

SANA, Beşşar Esed’e bağlı güçler tarafından hazırlanan bir bildiri yayımladı. Bildiride son dönemde Haseke'de yaşanan çatışmalara değinildi ve rejimin PYD'yi vurmaya devam edeceği vurgulandı.

Esed’in sözcüsü tarafından okunan bildiride, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin askerî kanadı olan YPG’nin rejimin kurumlarına saldırdığı, zorla sivillerden vergi adı altında haraç aldığı, halkın güvenliğini tehdit eden faaliyetler yürüttüğü, petrol ve pamuk gibi bazı önemli gelir kaynaklarını suistimal ettiği, Suriye'nin bütünlüğüne zarar veren tavırlar sergilediği kaydedildi.

Gerekli uyarıların yapıldığını belirten sözcü, PYD gruplarının tüm ikazlara saldırı ile cevap verdiğini ve bundan böyle gerekli cevabı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Pentagon Uçak Gönderdi

Beşşar Esed rejiminin Haseke'ye yönelik hava saldırılarından sonra PYD bölgesinde bulunan ABD askerlerinin Haseke'yi terk ettiği bildirilirken Pentagon, rejimi müttefiklerini hedef alan saldırıları durdurması yönünde uyardı. Ayrıca ABD uçakları Haseke merkez ve çevresinde kontrol ve denetim uçuşları yapmaya başladı.

Bölgede bulunan kaynaklar cuma günü Esed güçlerine bağlı uçakların ABD’nin hava unsurları tarafından taciz edildiği bilgisini veriyor.

Gece Boyunca Devriye

Suriye'de rejime ait uçakların, ABD'nin önceki günkü uyarısına rağmen cumartesi günü de Haseke üzerinde uçuş gerçekleştirdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, yerde ağır silah değişimleri olurken gece boyunca uçuş gerçekleştiren uçakların herhangi bir bombalama yapıp yapmadığı henüz netleşmedi.

*   *   *   *   *

pyd_menbic_halki.jpg

“Sizi IŞİD Zulmünden Kurtardık” Propagandası!

Menbiç’i ABD’nin hava desteğiyle ele geçiren PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin militanları halka “Sizi IŞİD zulmünden kurtardık.” propagandası yaparken bir PYD militanının yaşlı bir Menbiçliye elini öptürürken çekilen görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde Menbiçli yaşlı kadını aşağılayan PYD militanı daha sonrasında etrafta bulunan vatandaşları da IŞİD destekçisi olmakla itham etti ve aşağılayıcı sözler kullandı.

Kaynak: Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum