1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, PYD ve ABD Haseke'de IŞİD'e Karşı
Esed, PYD ve ABD Haseke'de IŞİD'e Karşı

Esed, PYD ve ABD Haseke'de IŞİD'e Karşı

Suriye'nin Haseke kentinde Esad güçleri ile PYD güçleri IŞİD'e karşı ittifak yaptı. ABD de hava saldırılarıyla IŞİD'e ait mevzileri vuruyor.

17 Temmuz 2015 Cuma 02:47A+A-

Suriye'nin Haseke kentini güneyden kuşatan IŞİD'e karşı Suriye Baas rejiminin ordusu ile PYD güçleri arasında ittifak yapıldı.

Esed ordusu, Haseke'de IŞİD'e karşı savaşta "2. Aşama"ya geçti. YPG de Abyad kasabası ile kent içindeki mahallelerde ABD eşliğinde ilerleyişini sürdürüyor.

Dünya Bülteni’nde yer alan haberdeki iddiaya göre Esed ordusu, 3 haftadır süren IŞİD hücumunu durdurduktan sonra karşı saldırıya başladı. Ordu, yerel milisler ve Süryani birliklerinin de desteğiyle, IŞİD'in elindeki Neşve mahallesinin batı kısmına girdi. Buradan doğuya doğru bazı apartman bloklarını ele geçiren ordu, Hayvan Pazarı'nı da çatışmaların ardından IŞİD'in elinden aldı.

Kuzeyde ordunun önemli ikmal hattı Kamışlı-Haseke yoluna saldıran IŞİD militanları da püskürtüldü. Gveyran'a yönelik IŞİD sızma girişimi de boşa düşürüldü.

YPG ise, Abyad kasabasına yönelik operasyon düzenledi. YPG, Abyad köprüsünü ele geçirdi. Rûdaw ise YPG'nin Uluslararası Okul ile Neşve'deki Makif bölgesini ele geçirdiğini öne sürdü. ABD öncülüğündeki koalisyon da YPG'ye havadan destek vermeye devam ediyor.

 

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum