1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Ordusu Halep'te Stratejik Bölgeyi Ele Geçirdi
Esed Ordusu Halep'te Stratejik Bölgeyi Ele Geçirdi

Esed Ordusu Halep'te Stratejik Bölgeyi Ele Geçirdi

Yerel kaynaklara göre, muhaliflerin elinde bulunan ve stratejik bir noktada yer alan Cabal Badro ve Hanano bölgelerinin Esed rejimine geçmesi savaşın seyrini rejim lehinde değiştirebilir.

28 Kasım 2016 Pazartesi 14:52A+A-

Esed ordusu, Halep kentinin doğusunda muhalif grupların kontrolünde olan iki yerleşim bölgesini ele geçirdiklerini açıkladı.

Kaynaklar, Esed ordusu ve müttefiklerinin Halep'in doğusunda bulunan Cabal Badro ilçesini "tamamen geri aldıklarını" bildirdi.

Rejim güçleri Halep'in doğusuna doğru ilerlerken, 270 bin sivilin yaşadığı bölgede güvenli bölge arayışı da sürüyor.

Muhalif gruplara ait kaynaklar, Cabal Badro'nun düşmesinden saatler önce, komşu ilçe Hanano'nun da rejim güçlerinin eline geçtiğini açıklamıştı.

Hanano, Halep'te muhaliflerin ele geçirdiği ilk yerleşim bölgesi olarak biliniyor.

Rejim ordusunun, 2012'de muhaliflerin kontrolüne giren Hanano'yu Cumartesi günü geri almış olması, Esed güçlerinin saldırılar başladığından beri bölgede yakaladığı en büyük başarı olarak görülüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejiminin başlattığı ve 13. gününe giren saldırılarda, 27 çocuğun aralarında olduğu 219 sivilin öldüğünü belirtiyor.

Bazı yorumlara göre, muhaliflerin Cabal Badro ve Hanano bölgelerini kaybetmesiyle birlikte 2017'ye kadar Doğu Halep'in tamamının Esed rejiminin eline geçebilir.

HABERE YORUM KAT