1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Ordusu Cuma Günü 161 Suriyeli Katletti
Esed Ordusu Cuma Günü 161 Suriyeli Katletti

Esed Ordusu Cuma Günü 161 Suriyeli Katletti

Esed güçlerinin Suriye'nin değişik kentlere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 161 müslüman hayatını kaybetti.

29 Eylül 2012 Cumartesi 04:00A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), başkent Şam'ın banliyölerinde 51, Halep'te 48, Deyru'z Zor'da 21, Dera'da 19, İdlib'te 10, Hama'da 7, Humus'ta 4 ve Kuneytra'da bir olmak üzere ülke genelindeki saldırılarda 161 kişi hayatını kaybetti.

Şam'ın Kabun, Berze, Cobar, Duma, Heresta bölgeleri ile Artuz, Kafr Batna ve Rankus beldelerinin top ve tank ateşine maruz kaldığını ve helikopterlerce bombalandığını aktaran Şam haber ağı (SNN), Esed güçlerinin Kadisiye bölgesinde aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda kişiyi infaz ettiğini belirtti.

Kentin Deyr Asafir bölgesinin savaş uçaklarınca bombalandığını aktaran SNN, Esed güçlerinin Şam'ın güneyinde yer alan ve Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk kampına baskınlar düzenlediğini ve çok sayıda tutuklamanın yapıldığını dile getirdi.

Halep'in birçok semtinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında sokak çatışmalarının yaşandığını ve ÖSO'unun kentte bazı stratejik yerleri ele geçirdiğini kaydeden SNN, savaş uçaklarının şehrin Kles, Neyra, Sahur ve Şear banliyölerini bombalandığına belirtti.

Suriye'den Cuma gününden görüntüler:

HALEP

HAMA

HUMUS

İDLİB

DERA

DEİR EZ ZOR

AL HASAKAH

HABERE YORUM KAT