1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Esed, Mülteci Sorununun Temel Sebebidir”
“Esed, Mülteci Sorununun Temel Sebebidir”

“Esed, Mülteci Sorununun Temel Sebebidir”

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, mülteci sorununun sadece polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini belirterek: "Asıl mesele bunu ortaya çıkaran koşulları, bunun nedenlerini ortadan kaldırmaktır." dedi.

19 Eylül 2015 Cumartesi 18:02A+A-

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz'la heyetler arası görüşme gerçekleştirdikten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

“Birinci Hedefimiz Mültecilerin İnsan Kaçakçılarının Elinde Telef Olmasına Mani Olmaktır”

Bir gazetecinin Suriye'de siyasî çözümle ilgili sorusuna Sinirlioğlu, şöyle yanıt verdi:

"Türkiye tabiatıyla uluslararası hukuk çerçevesinde tüm adımları atmıştır. Yasa dışı göçün durdurulması için hukuk zemininde gerekli tüm tedbirleri almıştır ve almaya devam edecektir. Bunu yaparken birinci hedefimiz ve önceliğimiz şuraya ya da buraya bu göç akımını durdurmaktan ziyade o insanların umuda yolculuklarında insan kaçakçılarının elinde telef olmasına mani olmaktır. Buna karşı Türkiye elinden geleni yapmaktadır.".

“Biz Polisiye Tedbirlerle Mülteci Sorununu Çözemeyiz”

Sinirlioğlu, yıl içinde Türkiye'de 53 binden fazla mültecinin Avrupa'ya geçmek isterken denizde boğulmaktan kurtarıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"İnsanlar öylesine çaresiz ki, öylesine umutsuz ki sadece kendilerinin değil, çocuklarının bile hayatını tehlikeye atarak denize açılıyorlar. Her türlü riski alıyorlar. Ve bunu tamamen önlemek mümkün değil. Biz polisiye tedbirlerle bu sorunu çözemeyiz. Tabiatıyla tüm polisiye tedbirleri almaya devam edeceğiz ama asıl mesele bunu ortaya çıkaran koşulları, bunun nedenlerini ortadan kaldırmaktır.".

“Esed, Mülteci Sorununun Temel Sebebidir”

Sinirlioğlu, Esed'in Suriye'de siyasî çözümün ortaklarından biri olamayacağını vurgulayarak: "Esed, bu sorunun temel sebebidir. Kendi halkına karşı savaş açmış olan zalim diktatörün herhangi bir şekilde bir siyasî çözümün parçası olması hiçbir şekilde mümkün değildir. Esed hakkında hükmü Suriye halkı vermiştir. Suriye halkının Esed'i affetmesi gerçekçi bir beklenti olamaz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT