1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Katletmeye Devam Ediyor: 48 Ölü
Esed Katletmeye Devam Ediyor: 48 Ölü

Esed Katletmeye Devam Ediyor: 48 Ölü

Esed güçlerinin düzenlediği saldırılarda 2'si kadın 7'si çocuk olmak üzere 48 kişi hayatını kaybetti.

07 Kasım 2013 Perşembe 02:01A+A-

Esed güçlerinin ülkenin değişik kentlerine ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 2'si kadın 7'si çocuk olmak üzere 48 kişinin hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin ülkenin değişik kentlerine kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Humus'ta 12, Halep'te 10, Dera'da 9, başkent Şam'ın banliyölerinde 8, İdlib'te 4, Kuneytra ve Deyru'z Zor'da ikişer ve Hama'da bir olmak üzere 48 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Humus'un Mahiyn köyünü ve çevresindeki Esed güçlerine ait silah depolarının denetimini ele geçirdiği bildirildi.

Mehiyn köyü çevresinde ÖSO ile Esed güçleri arasında çatışmaların yaşandığı, rejim güçlerinin bölgeyi karadan atılan füzelerle ve scud füzesiyle vurduğuna işaret edilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının Humus'un Rasten ve Telbise ilçelerini bombaladığı belirtildi.

ÖSO'ya bağlı birliklerin Halep'te Askeri Akademiyi grad füzeleriyle vurduğu ve bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedilen açıklamada, silahlı muhaliflerin Haleb'in Tel Aran beldesi çevresindeki rejim güçlerine ait merkezlere saldırarak büyük zayiat verdiği bildirildi.

Esed'e bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'ın Kabun, Dareyya, Yermuk ve Duma banliyölerine karadan atılan füzelerle vurduğuna değinilen açıklamada, kentin kuzeyindeki Kalamun bölgesindeki 155. Tugaydan ülkenin doğusuna doğru bir scud füzesinin fırlatıldığı kaydedildi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT