1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Kan Dökmeye Devam Ediyor: 64 Ölü
Esed Kan Dökmeye Devam Ediyor: 64 Ölü

Esed Kan Dökmeye Devam Ediyor: 64 Ölü

Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 64 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 5'i çocuk...

20 Kasım 2013 Çarşamba 14:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Esed güçlerinin dün havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 64 Suriyelinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenlerin 5’i çocuk, 4’ü kadın.

LCC’nin verdiği bilgilere göre 26 kişi Halep’te, 11 kişi Humus’ta, 10 kişi Dera’da, 9 kişi Şam kırsalında, 3 kişi Deyr ez-Zor’da, 2 kişi İdlib’de, 1’er kişi de Kunaytra ve Lazkiye’de katledildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin 80. Tugay ve Halep ile Neyrab havaalanı yakınlarında yer alan ulaştırma binalarına saldırarak rejim güçlerine büyük zayiat verdiği belirtildi.

Halep'te söz konusu iki havaalanı çevresinde ÖSO birlikleri ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının kentte muhaliflerin yoğun olduğu bölgeleri bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, Başkent Şam'ın Yermuk, Berze, Kabun, Dareyya ve Doğu Guta bölgelerinin rejimin yoğun havan topu, roket ve topçu ateşine maruz kalması sonucunda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü ifade edildi.

Suriye geçici hükümetinden kınama 

Suriye geçici hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Esed rejiminin sistematik bir şekilde işlediği insan hakları ihlalleri kınanarak, bu ihlallerin Suriye'nin uygar yüzünü lekelediği, halkın uygarlık ve kültürü konusunda yanlış bir izlenim bıraktığı, ülkenin insana saygı ve vatandaşlar arasında hoşgörü üzerine kurulu tarihini yok etmeye katkıda bulunduğu ifade edildi.

Geçici hükümetin açıklamasında, Esed rejimi tarafından işlenen korkunç ihlallerin, özgürlük değerleri yolunda Suriye halkı tarafından yüzbinlerce şehit, yaralı ve tutuklunun feda edildiği özgürlük ve onur devriminin başlamasına neden olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT