1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed İçin ABD'den Kısmi Yaptırımlar
Esed İçin ABD'den Kısmi Yaptırımlar

Esed İçin ABD'den Kısmi Yaptırımlar

ABD yönetimi, Suriye rejimine destek sağladıkları gerekçesiyle bir Rus bankası ile bazı Suriyeli yetkililer ve rafineri şirketlerine yaptırımlar getirdi.

09 Mayıs 2014 Cuma 01:53A+A-

ABD yönetimi, Suriye rejimine destek sağladıkları gerekçesiyle bir Rus bankasına ve bazı Suriyeli yetkililer ile rafineri şirketlerine yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Moskova merkezli "Tempbank" adlı banka ile bankanın üst düzey yöneticilerinden Mihail Gagloev'in, Suriye Merkez Bankası ve devlet petrol şirketi SYTROL da dahil, bu ülke hükümetine maddi destek ve hizmet sağladıkları gerekçesiyle yaptırım listesine alındığı bildirildi.

Yaptırım kararı, bankanın Amerikan finansal sistemden dışlanması anlamına geliyor.

Bakanlık ayrıca Suriye hükümetinin 6 üst düzey yetkilisi ile Humus ve Banyas rafineri şirketlerine yaptırım getirdi. Yaptırıma maruz kalacak yetkililer arasında, Beşşar Esed'in danışmanı Bessam el Hasan, Kamu İşleri Bakanı Hüseyin Arnus, Tarım Bakanı Ahmed el Kadri, Maliye Bakanı İsmail İsmail, Sosyal İşler Bakanı ve BM Kalkınma Fonu'nun eskiSuriye Temsilcisi Kinda el Şammat ile Çalışma Bakanı Hasan Hicazi yer alıyor.

Hazine Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David Cohen, yaptığı açıklamada, yeni yaptırım kararının, Bakanlığın, uluslararası finansal sisteme erişimini durdurmak suretiyle Suriye hükümeti üzerinde ekonomik baskı uygulama çabalarını daha da ileri seviyeye taşıdığını belirtti. Cohen, "Suriye'de şiddet ve istikrarsızlığa yol açanlara engel olmaya kararlıyız ve Esed rejimine destek veren birey ve kuruluşları sert biçimde hedef almayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ABD yönetimi, Suriye'deki karışıklığın başından bugüne kadar, Suriye hükümeti, merkez bankası ve ilişkili petrol şirketleri dahil yaklaşık 200 birey ve kuruluşa yaptırım getirdi.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT