1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed, Halkın Üzerine Bomba Yağdırıyor
Esed, Halkın Üzerine Bomba Yağdırıyor

Esed, Halkın Üzerine Bomba Yağdırıyor

Zalim Esed rejimi özgürlük isteyen kendi halkının üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor.

17 Mayıs 2012 Perşembe 04:47A+A-

Katil Esed’in yönetimine bağlı güçlerin muhaliflere karşı yürüttüğü saldırılarda ölenlerin sayısı günden güne artıyor. Suriye Genel Devrim Konseyi, Rastan’da havadan ve karadan bombardımanların yoğunlaştığı ve tıbbi malzemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Öte yandan Konsey, Şam'ın Deyr Asafir ve Hatita Türkmen mahallelerinde yağma ve hırsızlık olaylarının da arttığını bildirdi.

Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordunun muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılar sürüyor. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Rastan'da havadan ve karadan bombardımanların yoğunlaştığını, tıbbi malzemeye ihtiyaç bulunduğunu, beldede onlarca kişinin yaralandığını duyurdu. Konsey, Şam'ın Deyr Asafir ve Hatita Türkmen mahallelerinde yağma ve hırsızlık olaylarının yaşandığını bildirdi. Şam Haber Ağı (SNN), Humus'un Şemmas mahallesinde Şebbiha güçleri tarafından 250 kişinin kaçırıldığını ve kaçırılan sivillerin can güvenliklerinden endişe edildiğini belirtti. SNN, Hama'nın el-Latimana beldesi ve Der'a'nın Golan Filistin Mülteci kampına yönelik Şebbiha saldırılarında evlerin tahrip edildiği ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu ifade etti. Öte yandan Der'a'nın Cemle bölgesinde 15 asker ordudan koparak muhaliflerin safına geçti. Önceki gün İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde yaşanan katliam sonrası dün bölge halkının kepenk kapatma eylemi gerçekleştiği belirtildi. Suriye'de Katil Esed’e bağlı ordunun muhaliflere yönelik dün düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), ordu birliklerinin muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda Humus'ta 13, Der'a'da 4, Şam ve Golan'da 3'er, Hama'da 2, İdlib'te 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. SRGC, hayatını kaybedenlerden birinin kadın, 2'sinin çocuk olduğunu, 3'ünün de işkence sonucu öldürüldüğünü belirtti.

Suriye’de BM gözlemci heyetlerine saldırı

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM)-Arap Birliği Özel Suriye Ortak Temsilcisi Kofi Annan'ın Sözcüsü Ahmed Fevzi, Suriye'de Katil Esed güçlerinin muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlar sırasında BM gözlemci heyetine yapılan saldırıda BM personelinin yaralanmadığını bildirdi. Fevzi, Cenevre'den yaptığı yazılı açıklamada, “Suriye'deki BM Gözlemci Misyonu (UNSMIS), dün İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde, 4 araçtan oluşan BM konvoyunun bombalı saldırıya maruz kaldığını, patlamada 3 BM aracının zarar gördüğünü, yaralanan BM personelinin olmadığını bildirdi” dedi. Fevzi, UNSMIS'ın bölgeye BM askeri gözlemcilerini almak için ekip gönderdiğini de bildirdi.

BM: Sığınmacılara 150 milyon dolar harcandı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani işlerden sorumlu yardımcısı Valerie Amos, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için 150 milyon dolar civarında para harcadığını söyledi. Amos, BM'de bir soru üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin, Türkiye-Suriye sınırını geçip Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar için kamplar kurduğunu ve yaklaşık 150 milyon dolar harcadığını belirtti. Amos, Türkiye'ye kaçan Suriyelilerin mülteci konumunda olup olmadığının sorulması üzerine ise, “Türkiye sınırları içerisinde kamplarda yaşayan Suriyeliler mülteci değil, sığınmacı konumunda, çünkü Türkiye hükümeti onlara evsahipliği yapıyor” dedi.

16 Mayıs Çarşamba Günü Meydaya Ulaşan Görüntüler:

HALEP ÜNİVERSİTESİ

IDLİB

İdlib'te bir şehid cenazesinden görüntüler

DERA

HAMA

ŞAM

Şam'da bir şehidin cenazesi 

HUMUS

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT