1. HABERLER

  2. HABER

  3. Esed Hakkında Suç Duyurusu
Esed Hakkında Suç Duyurusu

Esed Hakkında Suç Duyurusu

Bir grup avukat, Suriye’de katliam ve işkence yapıldığını belirterek Esed ile diğer yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

31 Ocak 2014 Cuma 13:44A+A-

Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan derneğin başkan yardımcısı Bilal Çoban, Birleşmiş Milletler raporuna göre, 3 yıla yakın süre içerisinde Suriye’de ölü sayısının 150 bine ulaştığı, yüzbinlerce insanın yaralandığı ve milyonlarca insanın evsiz kaldığının belirtildiğini söyledi. 

Dünya kamuoyuna seslenen Çoban, “Gelin bu insanlık suçuna daha fazla ortak olmayın, Esed rejimine verdiğiniz açık ve örtülü destekten vazgeçip bu zulmü sona erdirin.” dedi. 

Katliamlar, işkenceler, kimyasal silahlarla insanları öldürmek suretiyle Esed rejiminin Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesine göre ‘insanlık suçu’ işlediğinin sabit olduğunu belirten Çoban, “Bu sebeple, başta Beşşar Esed olmak üzere bu katliamda ortak olan tüm Esed rejimi yöneticileri ve askerleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.” diye konuştu. 

CİHAN Haber

HABERE YORUM KAT