1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Saldırılarında 55 Kişi Öldü
Esed Güçlerinin Saldırılarında 55 Kişi Öldü

Esed Güçlerinin Saldırılarında 55 Kişi Öldü

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk, 6'sı kadın, 55 kişinin öldüğü bildirildi.

03 Kasım 2013 Pazar 14:18A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin ülke genelinde kara ve havadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk, 6'sı kadın, 55 kişinin öldüğünü belirtti.

SNHR'nin açıklamasında, rejim güçlerinin, hava ve karadan düzenlediği saldırılar sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 21, Dera'da 10, Halep'te 8, Humus'ta 7, İdlib ve Deyru'z Zor'da 4'er ve Hama'da 1 olmak üzere 55 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da başkent Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155. Tugaydan ülkenin kuzeyine doğru bir Scud füzesinin fırlatıldığı ileri sürüldü.

Açıklamada, rejim güçlerinin kentte muhaliflerin yoğun olarak bulunduğu Mudamiye, Duma, Dareya, Aseli, Cobar, Kabun, Berze ve Yermuk bölgesine roket ve havan topuyla saldırdığı ifade edildi.

Ülkenin kuzeyindeki Halep'te kentin tarihi çarşılarının bulunduğu bölgede Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı vurgulanan açıklamada, silahlı muhaliflerin kentte Esed güçlerine zayiat verdiği iletildi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT