1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Mazlum Halka Saldırıları Sürüyor: 55 Ölü
Esed Güçlerinin Mazlum Halka Saldırıları Sürüyor: 55 Ölü

Esed Güçlerinin Mazlum Halka Saldırıları Sürüyor: 55 Ölü

Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 55 kişi hayatını kaybetti.

30 Ekim 2013 Çarşamba 01:01A+A-

 Esed güçlerinin ülke genelinde  ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 13'ü çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 55 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 19, Humus'ta 9, Dera'da 8, Deyru'z Zor'da 6, İdlib'de 5, başkent Şam'ın banliyölerinde 4, Hama'da 2, Kuneytra ve Lazkiye'de birer olmak üzere 55 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da ülkenin kuzeyindeki Rakka kentinde yer alan 17. Tümen çevresinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ve tümenin içinde şiddetli patlamaların meydana geldiği kaydedildi.

Başkent Şam'ın Duma, Haresta, Dareya, Berze, Yermuk ve Zemelka bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun ateşine maruz kaldığı aktarılan açıklamada, kentin Kabun, Kadem ve Cobar banliyölerinde de Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum