1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerine Operasyon Başlatan Muhalifler, Hama’da Büyük İlerleme Kaydetti
Esed Güçlerine Operasyon Başlatan Muhalifler, Hama’da Büyük İlerleme Kaydetti

Esed Güçlerine Operasyon Başlatan Muhalifler, Hama’da Büyük İlerleme Kaydetti

Rusya ve İran destekli Esed güçlerine karşı son günlerde düzenledikleri operasyonlarda başarı elde eden muhalif savaşçıların, dün de Hama’da büyük ilerleme kaydettikleri bildirildi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 17:05A+A-

Rusya ve İran destekli Esed güçlerine karşı son haftalarda düzenledikleri operasyonlarda başarı elde eden muhalif savaşçıların, dün de Hama'da büyük ilerleme kaydettikleri bildirildi. Hama'nın Hamamiyat kasabasını dün Esed güçlerinden geri alan muhaliflerin, şimdi de Kernaz kasabasını ele geçirmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Ceyşül İzze'nin desteğiyle HTŞ önderliğindeki muhalif savaşçılar, dün rejim ordusunun Haziran başında işgal ettiği Hamamiyat kasabasını kurtarmak amacıyla büyük bir operasyon düzenledi.

Gruplar, kasabanın içindeki Esed güçlerini etkisiz hale getirdikten sonra Hamamiyat'i kontrol etmeyi başardılar.

Hamamiyat'i ele geçiren muhalif savaşçılar dikkatlerini Kernaz'ın ana kasabasına kaydırdılar; bunun iki taraf için de zorlu bir savaş olacağı değerlendiriliyor.

Bu ilerleme muhalif savaşçılar tarafından, Mhardeh ve Sqaylabiyeh kentleri arasındaki ana yolu kesmeyi başardıktan sadece bir ay sonra geldi.

Öte yandan Esed rejiminin, dün kaybettiği Hama'nın Hamamiyat kasabasını ele geçirmek için bugün ağır bir saldırı başlattığı bildirildi.

Kaynak: Timetürk, Haksöz-Haber

 

HABERE YORUM KAT