1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerine Ağır Darbe
Esed Güçlerine Ağır Darbe

Esed Güçlerine Ağır Darbe

İslam Tugayı, Şam'ın doğusunda düzenlediği operasyonlarda, 10 günde 2 savaş uçağını düşürdü, 250 askeri etkisiz hale getirdi.

14 Eylül 2013 Cumartesi 16:27A+A-

İslam Tugayı adlı Suriyeli muhalif grubun basın sözcüsü Mahir Mahmud, "İslam Tugayı, Şam'ın doğusunda düzenlediği operasyonlarda, on gün içerisinde 2 savaş uçağını düşürdü, 22 zırhlı aracı imha etti ve 250 askeri etkisiz hale getirdi" iddiasında bulundu.

AA muhabirine konuşan Mahmud, İslam Tugayı'nın başkent Şam'ın Kalamun bölgesinde rejim güçlerine karşı "Allah'a Teslim Ol" adı altında düzenlediği operasyonlarda, 3 kontrol noktasına saldırarak 100'den fazla askeri etkisiz hale getirdiğini, 5 zırhlı aracı imha ettiğini ve 2 tankla bir zırhlı aracı ele geçirdiğini öne sürdü.

İslam Tugayı'nın Kalamun bölgesindeki El Reveheybeh beldesinde yer alan El-Nüseyreyh, El-Suk ile El-Suk el Ğanam kontrol noktalarını ele geçirdikten sonra beldedeki hava savunma taburuna saldırarak taburda bulunan askeri araçları imha ettiğini belirten Mahmud, operasyonda askeri mühimmata el konulduğunu ve çok sayıda askerin esir alındığını ifade etti.

Mahmud, İslam Tugayı'nın Kalamun bölgesindeki iki tank taburuna düzenlediği operasyonda da 17 zırhlı aracı imha ettiklerini, 150'den fazla askeri etkisiz hale getirdiklerini ve bazılarını esir aldıklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT