1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Katlediyor, Halk Direniyor
Esed Güçleri Katlediyor, Halk Direniyor

Esed Güçleri Katlediyor, Halk Direniyor

Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 56 kişi hayatını kaybetti.

26 Kasım 2013 Salı 00:57A+A-

Beşşar Esed'e bağlı güçlerin çeşitli kentlere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 56 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin çeşitli şehirlere roket, havan topu ve savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 27, İdlib'de 11, Halep'te 7, Dera'da 5, Rakka'da 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Humus'ta 1 olmak üzere toplam 56 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında 14 direnişçide de bulunduğu ifade edildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada da Esed güçlerinin başkent Şam'da diremişçilerin denetiminde olan Duma, Haresta, Berze, Yermuk, Dareyya, Muaddamiye banliyöleri ve Kalemun ile Doğu Guta bölgesine ağır silahlarla saldırdığı kaydedildi.

Direniş güçlerinin Doğu Guta bölgesinde rejim güçlerinin denetimindeki bazı kontrol noktalarını ele geçirdiği bildirilen açıklamada, Esed güçlerinin Kasyon Dağı'ndan direnişçilerin kontrolündeki bölgelere topçu ateşi başlattığı aktarıldı.

Direniş örgütlerinin Humus'ta bir kontrol noktasına operasyon düzenleyerek çok sayıda Esed askerini etkisiz hale getirdiği belirtilen açıklamada, Esed güçlerine ait savaş uçaklarının kentte direnişçilerin kontrolündeki mahalle ve semtleri bombaladığı da ifade edildi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT