1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri İftar Vakti Bombalıyor
Esed Güçleri İftar Vakti Bombalıyor

Esed Güçleri İftar Vakti Bombalıyor

Esed rejimi, 3 yıldan bu yana ağır silahlarla saldırılar düzenlediği Halep'te, ramazan ayında saldırılarını genellikle iftar vakitlerinde sivil yerleşim yerlerine yoğunlaştırdı.

13 Temmuz 2015 Pazartesi 11:53A+A-

Rejime ait savaş uçakları ile helikopterler Halep'te direnişçilerin kontrolünde olan yerlerdeki toplu ulaşım yerleri, hastane, okul ve Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte câmîlere yoğun bir şekilde saldırmaya başladı.

Esed güçlerinin genellikle iftar saatlerinde yerleşim yeri ile câmîlere düzenlediği saldırılarda büyük sivil kayıpları yaşanırken, savaş uçakları da elektriğin olmadığı bölgelerde jeneratörlerle aydınlatmayı sağlayan yerleri tespit ederek halka saldırıyor.

Halep'in Hıreytan Beldesi'nde yaşayan bölge vatandaşlarından Ebu Abdurrahman, AA muhabirine, savaş uçaklarının gece ışığı açığı ve farı açık bölgelere vakum bombasıyla saldırdığını söyledi.

"Rejim Bu Ramazan Ayı’nı Da Bizlere Zehir Etti"

Kardeşinin ve yeğenlerinin saldırılarda yaralandığını ifade eden Abdurrahman: "Saldırıda birçok insan katledildi. İftar saatlerinde atılan varil bombalarının ardından her yer harabeye döndü. Benim oğlumda enkaz altında kaldı. Enkaz altında cansız bedenleri arıyoruz. Rejim bu Ramazan Ayı’nı da bizlere zehir etti. Bizleri evlatlarımızdan etti." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Samir Ebu Ahmed de savaş uçaklarının bulundukları bölgeye her gün saldırı düzenlediğini belirterek, rejimin bulundukları bölgeye her gün saldırı düzenlediğini, yaralıların sivil savunma ekipleri yardımıyla enkaz altında çıkartıldığını anlattı.

“Rejim Evinde Oturan Halka ve Câmîlere Gidenlere İftar Sonrası Saldırıyor”

Ebu Faiz ise savaş uçaklarının iftar sonrası Hıreytan beldesindeki yerleşim yerlerine saldırılar gerçekleştirdiğini kaydederek şunları söyledi:

"Rejim iftardan sonra yerleşim yerine saldırıyor. İftardan sonra herkes evinde oturuyor dinleniyor. Bu Ramazan Ayı’nda şu iftar vaktinde neyimiz var ki bize saldırıyor rejim onu bilmiş değiliz. Rejim evinde oturan halka ve câmîlere gidenlere iftar sonrası saldırıyor. Bizi bir bir öldürene kadar evlerimizden çıkmayacağız. Esed ne yapmak istiyorsa da yapsın. Nereye gidelim, ülkemiz tüm ülkelerden daha iyidir. Esed masum insanların kanı üzerinde bayram yapsın."

Sivil savunma ekibinden Mervan Şefik de rejimin Halep'te iftar saatlerinde sivil yerleşim yerine Ramazan Ayı boyunca saldırdığını ve saldırılara da devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT